Bilanţul seismului produs luni în estul Mării Egee a ajuns la un mort şi zeci de răniţi

Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 6,3 grade produs luni în largul Mării Egee a ajuns la un mort şi a produs pagube semnificative în regiunea turcă Izmir, dar şi pe insulele greceşti din estul mării, informează agenţia de ştiri Reuters.

776 afișări
Imaginea articolului Bilanţul seismului produs luni în estul Mării Egee a ajuns la un mort şi zeci de răniţi

Bilanţul seismului produs luni în estul Mării Egee a ajuns la un mort şi zeci de răniţi

Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 85 de kilometri de oraşul turc Izmir şi la 15 kilometri de Lesbos, informează Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC). EMSC a adăugat că seismul a fost urmat de o replică după câteva minute, aceasta având magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

Pagube serioase au fost raportate în localităţile de pe insula Lesbos. ”Zeci de clădiri s-au prăbuşit, iar unele drumuri sunt blocate”, a afirmat Marios Apostolides, comandantul diviziei locale de pompieri. O femeie în vârstă de 60 de ani a murit strivită de acoperişul casei sale. Oficialităţile locale au anunţat că mai sunt minimum zece răniţi.

Cutremurul s-a simţit şi în capitala Greciei, Atena, dar şi în vestul Turciei.”Pământul s-a cutremurat serios. Totul în clinica mea se zguduia puternic, iar eu am luat pacienţii şi i-am scos afară, a afirmat Didem Eris, un dentist de 50 de ani din Izmir, Turcia. ”Suntem obişnuiţi cu cutremurele, însă acesta a fost diferit. Am crezut că vom muri cu toţii”, a adăugat Eris.

Un seism produs în anul 2011 într-una dintre provinciile din estul Turciei cu magnitudinea 7.2 pe scara Richter a lăsat în urmă peste 600 de morţi. În 1999, două cutremure puternice au produs moartea a 20.000 de persoane care locuiau în nordul Turciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici