Bilanţul taifunului din Taiwan ar putea depăşi 500 de morţi

Bilanţul taifunului Morakot, care a produs cele mai importante inundaţii din ultimii 50 de ani în Taiwan, ar putea depăşi 500 de morţi, a declarat vineri preşedintele taiwanez, Ma Ying-jeou, circa 300 de persoane fiind probabil ucise doar în urma alunecărilor de teren.

15 afișări
Imaginea articolului Bilanţul taifunului din Taiwan ar putea depăşi 500 de morţi

Bilanţul taifunului din Taiwan ar putea depăşi 500 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu un bilanţ confirmat de 117 morţi şi circa 380 de persoane care au fost probabil ucise în urma alunecărilor de teren din localitatea Hsiaolin (sud), bilanţul taifunului din Taiwan ar putea depăşi 500 de morţi", a declarat Ma Ying-jeou în cadrul unei reuniuni naţionale în domeniul securităţii.

În urma taifunului Morakot, care a traversat insula la sfârşitul săptămânii trecute, echipele de intervenţie continuau vineri operaţiunile de acordare de ajutor unui număr de 15.000 de persoane izolate în localităţi de munte, unde străzile şi podurile au fost distruse în urma acestor fenomene naturale.

Circa 300 de persoane au fost date dispărute şi au fost probabil prinse sub valul de pământ în urma alunecărilor de teren de la Hsiaolin, localitate situată în sudul insulei, anunţa joi un oficial local.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici