Bilanţul uraganului Florence din Statele Unite a ajuns la cel puţin 32 de morţi

Cel puţin 32 de persoane au murit în urma uraganului Florence care a lovit trei state americane la finalul săptămânii trecute, existând încă un risc major de inundaţii, alunecări de teren şi tornade, relatează CNN.

500 afișări
Imaginea articolului Bilanţul uraganului Florence din Statele Unite a ajuns la cel puţin 32 de morţi

Bilanţul uraganului Florence din Statele Unite a ajuns la cel puţin 32 de morţi

Florence este încadrat acum de meteorologi în categoria de ciclon post-tropical.

Primul deces legat de uragan a fost raportat luni în statul Virginia, după ce o clădire s-a prăbuşit în apropierea oraşului Richmond din cauza unei tornade de mici dimensiuni.

„Este un dezastru monumental pentru statul nostru. Este o furtună mare care încă continuă, deoarece nivelul râurilor este în creştere”, a declarat Roy Cooper, guvernatorul din Carolina de Nord.

Majoritatea persoanelor din Carolina de Nord care au fost evacuate au început să se întoarcă la casele lor. Două autostrade sunt încă închise.

Aproximativ 488.000 de locuinţe din Carolina de Nord şi 16.000 din Carolina de Sud nu sunt aprovizionate cu electricitate.

Inundaţiile vor continua până la sfârşitul săptămânii, a anunţat Serviciul american de Meteorologie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici