Bilanţul victimelor caniculei din India a depăşit 1.800 de morţi

Mii de sate din India sunt afectate de lipsa apei, iar sute de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul victimelor caniculei atingând până vineri 1.826 de morţi, relatează The Associated Press în pagina electronică.

154 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor caniculei din India a depăşit 1.800 de morţi

Bilanţul victimelor caniculei din India a depăşit 1.800 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse medicale anunţau joi 1.500 de morţi.

Meteorologii consideră "grav" valul de căldură şi avertizează că acesta poate continua cel puţin încă două zile în cea mai mare parte a ţării, din statul Tamil Nadu (sud-est) şi până în statul Himachal Pradesh (nord), la poalele Munţilor Himalaya.

Cele mai multe dintre victime s-au înregistrat în statele Andhra Pradesh şi Telangana (sud), unde aproximativ 100 de persoane au murit joi, în condiţiile în care temperatura a urcat până la 43 de grade Celsius.

Mii de cisterne cu apă au fost trimise în peste 4.000 de sate şi cătune din statul Maharashtra (centru), care se confruntă cu o penurie de apă, potrivit autorităţilor în domeniu, citate de Press Trust of India.

Valul de căldură a provocat atât uscarea unor recolte, cât şi moartea de sete a multor animale, în întreaga ţară.

Indienii se feresc cum pot de caniculă, adăpostindu-se la umbră, îmbăindu-se în râuri şi consumând lichide.

Însă numeroşi fermieri şi muncitori în construcţii - săraci - continuă să muncească în aer liber, în pofida riscurilor. Ei şi bătrânii sunt cei mai vulnerabili.

Ploi şi răcoarea musonilor sunt aşteptate săptămâna viitoare, mai întâi în sud, iar apoi în toată ţara.

Însă serviciul AccuWeather avertizează că există condiţii de secetă prelungită şi că un sezon mai activ al taifunurilor din Pacific îl poate perturba pe cel al musonilor.

"Deşi va ploua în regiune, condiţiile pot evolua spre o secetă semnificativă şi un impact negativ asupra agriculturii în centrul Indiei şi în mare arte din Pakistan", a declarat meteorologul Jason Nicholls de la AccuWeather, citat într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici