Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia creşte rapid: aproape 200 de oameni au murit

Bilanţul victimelor cutremurului produs luni dimineaţa în Turcia se modifică rapid. Aproape 200 de persoane au murit în Turcia şi în Siria, anunţă autorităţile.

174 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia creşte rapid: aproape 200 de oameni au murit

Recep Tayyip Erdoğan, Twitter

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit Turcia şi Siria. Iniţial se vorbea despre zeci de victime, dar între timp au fost confirmate 195 de decese în cele două ţări, potrivit autorităţilor citate de Sky News.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat pe Twitter că „echipe de căutare şi salvare au fost trimise imediat" în zonele afectate de cutremur.

„Sperăm că vom trece împreună prin acest dezastru cât mai curând posibil şi cu cât mai puţine pagube", a scris el.

Ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat că „prioritatea este să scoatem oamenii prinşi sub clădirile ruinate şi să îi transferăm la spitale".

Pagubele nu pot fi estimate, dar sunt foarte mari. Autorităţile regionale vorbesc de sute de case distruse sau avariate de cutremur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici