Bill Clinton a apărat activităţile fundaţiei familiei şi a respins acuzaţiile de conflict de interese

Fostul preşedinte american Bill Clinton a apărat activitatea fundaţiei familiei sale, pe fondul unor acuzaţii privind conflict de interese, afirmând că va demisiona de la conducerea asociaţiei umanitare dacă soţia sa, Hillary Clinton, va deveni preşedinte al Statelor Unite, relatează NBC News.

238 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton a apărat activităţile fundaţiei familiei şi a respins acuzaţiile de conflict de interese

Bill Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa americană a formulat unele semne de întrebare privind donatorii fundaţiei familiei Clinton, existând insunuări că aceştia ar beneficia de relaţia bună cu soţii Bill şi Hillary Clinton.

"Este vorba de o tentativă deliberată de a trage în jos fundaţia", a reacţionat Bill Clinton.

"În plus, nu există noi dezvăluiri faţă de ceea ce se cunoştea când Hillary s-a înscris prima dată în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite", a spus Bill Clinton.

"Nu mi se pare nimic sinistru să implici persoane bogate şi ţări în activităţi de ajutare a oamenilor săraci", a subliniat fostul preşedinte american, care este acum, împreună cu fiica sa Chelsea, într-un turneu al fundaţiei umanitare în Africa.

Criticii au ridicat semne de întrebare privind posibile legături între donaţii făcute de guverne străine şi politicile lui Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat american.

Bill Clinton a explicat că 90 la sută dintre donatori oferă cel mult 100 de dolari.

Hillary Clinton s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici