Bill Clinton l-a desemnat oficial pe Barack Obama drept candidat la preşedinţie din partea Partidului Democrat. "Vreau un bărbat care a avut bunul gust să se căsătorească cu Michelle Obama"

Fostul preşedinte american Bill Clinton l-a desemnat oficial, miercuri seara, pe Barack Obama drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie.

1466 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton l-a desemnat oficial pe Barack Obama drept candidat la preşedinţie din partea Partidului Democrat. "Vreau un bărbat care a avut bunul gust să se căsătorească cu Michelle Obama"

Bill Clinton îl desemnează oficial pe Barack Obama drept candidat la preşedinţie

"Vreau ca Barack Obama să fie viitorul preşedinte al Statelor Unite şi cu mândrie îl desemnez să poarte stindardul Partidului Democrat", a declarat Bill Clinton, în ovaţiile a mii de delegaţi democraţi reuniţi într-un centru de conferinţe din Charlotte (North Carolina, sud-est).

"Vreau o persoană care să creadă fără cea mai mică îndoială că noi putem recrea visul economic american", a continuat el. Şi, "după seara de ieri, vreau un bărbat care a avut bunul gust să se căsătorească cu Michelle Obama", a glumit Clinton, făcând-o să zâmbească pe Prima Doamnă, aşezată în tribune.

Aceasta a rostit marţi seara un discurs primit cu entuziasm de delegaţi.

Preşedinte în perioada 1993-2001, Clinton, în vârstă de 66 de ani, a rostit apoi o pledoarie vibrantă în favoarea preşedintelui Obama, care se va confrunta cu republicanul Mitt Romney la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i s-a alăturat pentru scurt timp lui Bill Clinton pe scena convenţiei democrate de la Charlotte, la încheierea discursului de aproape 50 de minute al fostului preşedinte rostit în favoarea sa.

Obama, care nu a luat cuvântul, a urcat în ovaţiile publicului la tribuna Time Warner Cable Arena, unde erau reuniţi aproximativ 6.000 de delegaţi ai partidului democrat. Clinton l-a întâmpinat înclinându-se şi îmbrăţişându-l, după care cei doi bărbaţi s-au retras.

Fostul preşedinte în vârstă de 66 de ani, încă extrem de popular în Statele Unite, a arătat o dată în plus că este un orator desăvârşit cu un public cucerit dinainte, lansând săgeţi împotriva candidatului Mitt Romney şi a partenerului acestuia în tandemul republican Paul Ryan.

În timp ce aceştia din urmă invocă un argument deja utilizat de Ronald Reagan împotriva democratului Jimmy Carter în 1980, "Sunteţi într-o situaţie mai bună decât în urmă cu patru ani?", Clinton le-a rezervat un răspuns clar şi net.

"Suntem acolo unde dorim? Nu. Este preşedintele mulţumit? Nu. Dar suntem noi într-o situaţie mai bună decât atunci când a preluat el funcţia, cu o economie în cădere liberă, care pierdea 750.000 de locuri de muncă pe lună? Răspunsul este da!", a afirmat fostul preşedinte.

Spre sfârşitul serii, democraţii au votat, stat cu stat şi în ordine alfabetică, în favoarea lui Obama, o procedură lungă şi în mare parte formală deoarece preşedintele este singurul candidat.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici