Binali Yildirim, premierul Turciei: Ankara îşi doreşte normalizarea relaţiilor diplomatice cu Siria şi Irak

Ankara îşi propune să dezvolte relaţii amicale cu Siria şi Irak, iar ambele ţări trebuie să fie stabile pentru a combate cu succes activităţiile teroriste din aceste state, a declarat prim-ministrul turc, Binali Yildirim, potrivit Reuters online

683 afișări
Imaginea articolului Binali Yildirim, premierul Turciei: Ankara îşi doreşte normalizarea relaţiilor diplomatice cu Siria şi Irak

Binali Yildirim, premierul Turciei: Ankara îşi doreşte normalizarea relaţiilor diplomatice cu Siria şi Irak (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Ankara îşi propune să dezvolte relaţii amicale cu Siria şi Irak, iar ambele ţări trebuie să fie stabile pentru a combate cu succes activităţiile teroriste din aceste state, a declarat prim-ministrul turc, Binali Yildirim.

Turcia a fost mult timp unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, argumentând că numai înlăturarea sa de la putere ar putea stabiliza Siria, fapt ce a tensionat şi mai mult relaţiile cu Rusia, principalul aliat internaţional al lui Assad.

De la preluarea mandatului, în luna mai, Yildirim a spus în mod repetat că Turcia trebuie să "se apropie de prietenii săi şi să împuţineze duşmanii" - o acceptare tacită că politicile din trecut au condus la marginalizarea Ankarei.

"Este cel mai mare şi irevocabil scop al nostru: Dezvoltarea unor relaţii bune cu Siria şi Irak, precum şi cu toţi vecinii noştri din jurul Mării Mediterane şi a Mării Negre," a declarat Yildirim.

"Am normalizat relaţiile cu Rusia şi Israel. Sunt sigur că, de asemenea, vom normaliza relaţiile cu Siria. Pentru ca lupta împotriva terorismului să reuşească este necesar ca stabilitatea să fie reinstaurată în Siria şi Irak," a mai adăugat oficialul turc.

Acesta a mai precizat "Desigur că Turcia doreşte normalizarea relaţiilor cu Siria, dar nu există nici o schimbare în politica Turciei în ceea ce priveşte Siria cu Assad."

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici