Bine faci, bine găseşti. Un român care trăieşte în Italia şi-a găsit de lucru după ce a impresionat o întreagă comunitate

Un şomer din Vrancea a impresionat o comunitate din Sicilia, Italia, după ce a modernizat, sub formă de voluntariat, un parc şi un loc de joacă. Bărbatul a fost felicitat de autorităţile locale care l-au ajutat să-şi găsească un loc de muncă.

12286 afișări

Povestea se petrece în orăşelul Oliveri din sudul Italiei. Tânărul de 33 de ani a povestit pe Facebook de ce a plecat din Vrancea şi cum a ajuns tocmai în Sicilia.

„Mă numesc Toma Ionel şi sunt din judeţul Vrancea. Cum în România locurile de muncă sunt şi nu prea, am decis să plec afară să muncesc. Sunt plecat de 10 ani din ţară, dintre care 7 ani am stat în Grecia şi de 3 ani sunt aici, în Italia, mai precis în Sicilia”, a povestit românul pe Facebook.

Pentru că era şomer şi avea timp liber, vrânceanul a cerut aprobarea Primăriei din Oliveri pentru a îngriji parcul şi locul de joacă din centrul localităţii.

„Aş vrea să mi se permită să tai iarba în locul de joacă", a fost solicitarea lui Ionel care ulterior a făcut mai mult decât a promis. Localnicii au rămas impresionaţi de modul în care s-a transformat zona îngrijită de voluntarul român. Autorităţile locale au postat un mesaj pe Facebook în care vorbesc despre „prietenul Ion”, despre integrarea în comunitate şi despre respectul faţă de locuri şi oameni.

„Ion nu este din Oliveri. El trăieşte aici de ceva vreme. Ca să fim sinceri nici măcar nu e italian: vine din România. El este unul dintre noii cetăţeni de import, întâmpinat cu afecţiune în comunitatea noastră. De ceva timp este interesat de iniţiativele noastre şi împărtăşeşte bătăliile noastre pentru frumuseţea locurilor şi a decorului urban. Ion nu are loc de muncă şi nici cetăţenie (...) Din fericire, valoarea angajamentului civic nu are cetăţenie, ci se află în sufletul fiecăruia dintre noi (...) Dacă în aceste zile veţi vedea un brunet între tobogane şi copii, nu vă faceţi griji. E unul de-al nostru. Un prieten. Îi mulţumim prietenului nostru Ion pentru că a ales singura cale posibilă spre o integrare reală: respectul faţă de locuri şi oameni”, au scris reprezentanţii Primăriei Oliveri pe pagina oficială de Facebook.

Imaginile cu parcul şi locul de joacă au devenit virale pe reţelele de socializare.

Tânărul a fost lăudat de români şi de italieni, iar unii au cerut ca autorităţile să-i dea cetăţenie în regim de urgenţă. „Felicitări Ion, prin exemplul tău faci România să fie mândră de tine şi noi, toţi românii, în acelaşi timp”, a scris o femeie, în timp ce un italian i-a transmis lui Ionel: „Auguri…Bravo, eşti un exemplu pentru noi”.

Românul nu a primit doar aprecieri, ci şi două oferte de muncă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Oliveri, două firme din zonă s-au declarat dispuse să-l angajeze pe tânăr.

Acesta a promis că va continua să îngrijească parcul din localitate în zilele libere.

Taguri:
român,
sicilia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici