Biserica Ortodoxă Sârbă are un nou patriarh. Porfirije Peric va fi succesorul patriarhului Irinej, care a murit din cauza COVID-19

Biserica Ortodoxă Sârbă a ales joi un nou lider care să conducă influenta biserică, a trasmis instituţia într-un comunicat.

519 afișări
Imaginea articolului Biserica Ortodoxă Sârbă are un nou patriarh. Porfirije Peric va fi succesorul patriarhului Irinej, care a murit din cauza COVID-19

Sursa foto: Novosadski

Episcopul Porfirije Peric, în vârstă de 59 de ani, văzut ca un modernist în interiorul bisericii conservatoare, va fi patriarhul cu numărul 46 al Serbiei şi succesorul patriarhului Irinej, care a murit în noiembrie din cauza COVID-19 la vârsta de 90 de ani.

„Sfântul Sinod al Episcopilor l-a ales pe Înalt Preasfinţitul Mitropolit de Zagreb şi Ljubljana, Porfirije, ca Patriarh sârb”, a spus Biserica Ortodoxă Sârbă într-un comunicat.

Porfirije va conduce o biserică de aproximativ 12 milioane de oameni din Serbia şi celelalte cinci foste republici iugoslave şi Kosovo.

Clopotele de pe bisericile din Belgrad au fost trase când Porfirije a părăsit catedrala Sf. Sava din centrul Belgradului unde a avut loc votul Sfântului Sinod, corpul superior al bisericii.

Preoţii care s-au adunat în jurul intrării bisericii au strigat „Vrednic”.

El urmează să fie înscăunat formal în zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici