Biserica Romano-Catolică, decizie inedită în cazul unui judecător italian, Rosario Livatino, ucis de mafie. Mesajul Papei

  • Judecătorul italian, ucis de mafia siciliană în anul 1990, a fost beatificat duminică.
  • Biserica Romano-Catolică a finalizat acest ultim pas înainte de o posibilă sanctificare.
  • Livatino a fost cunoscut drept ”judecătorul băiat”.
1580 afișări
Imaginea articolului Biserica Romano-Catolică, decizie inedită în cazul unui judecător italian, Rosario Livatino, ucis de mafie. Mesajul Papei

Rosario Livatino FOTO Profimedia

Tânărul judecător a fost beatificat în cadrul unei slujbe care a avut loc în catedrala Agrigento din Sicilia, unde a fost expusă o cutie de sticlă cu cămaşa sa pătată de sânge, ca relicvă, conform The Catholic Telegraph.
 
Judecătorul Livatino a fost împuşcat de câţi membri ai mafiei siciliene, în 1990. Acesta se afla la volanul maşinii sale, în timp ce conducea pe o autostradă din Sicilia. Deşi ştia că este vizat de mafie, judecătorul refuzase să fie escortat.  A încercat să fugă de agresorii săi, dar a fost prins şi ucis pe un câmp.
 
Livatino (37 de ani) era cunoscut drept ”judecătorul băiat” fiindcă părea mai tânăr, dar asta nu l-a oprit să conducă multe investigaţii împotriva mafiei, fix într-o perioadă în care clanurile siciliene duceau un război în plină expansiune. 
 
în cadrul slujbei de la Vatican, Papa Francisc l-a lăudat pe „martir”.
 
În serviciul său pentru comunitate, ca judecător de excepţie, care nu şi-a permis niciodată să fie corupt, s-a străduit să judece nu pentru a condamna, ci pentru a reabilita. Fie ca exemplul său să fie unul pentru toată lumea, în special pentru judecători, un stimulent pentru a fi apărători loiali ai legalităţii şi libertăţii”, a spus Papa. 
 
Acesta a precizat că tânărul magistrat se califică pentru o posibilă sanctificare în decembrie, aprobând un decret de martiriu. Pe scurs, nu este nevoie ca un miracol să fie atribuit lui Livatino pentru ca acesta să fie beatificat, ci simpla lui muncă ar fi îndeajuns.
 
Nu doar Papa Franscisc simte că italienii îi datorează mult lui Livatino, acesta fiind comemorat şi de Papa Ioan Paul, care, în 1993, a vizitat Sicilia şi l-a salutat pe Livatino drept un ”martir al justiţiei”.
 
Biserica Romano-Catolică atestă că doar Dumnezeu poate face minuni, dar că sfinţii mijlocesc, în numele oamenilor, care se roagă la ei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici