BISERICĂ romano-catolică din Yemen, aruncată în aer de bărbaţi înarmaţi

Oameni înarmaţi au aruncat miercuri în aer o biserică romano-catolică din Aden, cel de-al doilea oraş ca mărime din Yemen, unde islamişti şi-au consolidat prezenţa pe fondul lipsei de securitate, afirmă surse citate de publicaţia Le Figaro.

536 afișări
Imaginea articolului BISERICĂ romano-catolică din Yemen, aruncată în aer de bărbaţi înarmaţi

BISERICĂ romano-catolică din Yemen, aruncată în aer de bărbaţi înarmaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Strigând "Allah este cel mai mare", patru oameni mascaţi au invadat cartierul rezidenţial Moualla, unde au distrus biserica cu ajutorul materialelor explozive, potrivit martorilor şi unor surse de securitate.

Atacul nu a fost revendicat, însă un responsabil al poliţiei a sugerat că autorii ar putea fi islamişti aparţinând grupărilor Al-Qaida sau Stat Islamic, care, profitând de războiul civil, întreţin un climat de nesiguranţă în oraşul portuar din Yemen.

Din clădirea lăcaşului de cult a rămas doar o grămadă de moloz, au afirmat locuitorii. Biserica se afla lângă un cimitir creştin şi era construită în anii 1950, în timpul protectoratului britanic. Potrivit locuitorilor, aceasta nu a mai fost frecventată de mulţi ani.

Guvernatorul oraşului Aden, Jaafar Saad, a fost ucis duminică într-un atentat cu maşină-capcană revendicat de reţeaua Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici