„Black power, black love”: Sute de afro-americani înarmaţi au protestat în faţa unui monument al supremaţiei albe în statul Georgia VIDEO

  • Sute de afro-americani înarmaţi au mers la Stone Mountain Park, de Ziua Independenţei, pentru a protesta faţă de un monument uriaş sculptat în piatră.
  • Locul a căpătat notorietate pentru că susţinătorii supremaţiei albe, precum organizaţia Ku Klux Klan, se întâlneau deseori aici.
  • Totuşi, protestul a fost lipsit de incidente, au declarat reprezentanţii rezervaţiei.
2341 afișări
Imaginea articolului „Black power, black love”: Sute de afro-americani înarmaţi au protestat în faţa unui monument al supremaţiei albe în statul Georgia VIDEO

„Black power, black love”: Sute de afro-americani înarmaţi au protestat în faţa unui monument al supremaţiei albe în statul Georgia VIDEO

Sute de afro-americani înarmaţi au mers la Stone Mountain Park, de Ziua Independenţei, pentru a protesta faţă de un monument uriaş sculptat în piatră, conform insider.com.
 
Locul a căpătat notorietate pentru că susţinătorii supremaţiei albe, precum organizaţia Ku Klux Klan, se întâlneau deseori aici.
Totuşi, protestul a fost lipsit de incidente, au declarat reprezentanţii rezervaţiei.
 
Aproximativ 200 de persoane de culoare, majoritatea înarmate, au protestat la Stone Mountain Park, de Ziua Independenţei, cerând ca un monument ce îi înfăţisează pe liderii Statelor Confederate ale Americii să fie dat jos, informează Insider.
 
Protestatarii au purtat veste antiglonţ şi măşti, iar în marşul loc au strigat „Black power, black love”.
 
Protestatarii au intrat înarmaţi în parc, dar au fost paşnici, a declarat purtătorul de cuvânt al rezervaţiei. Acesta a adăugat că nu a avut nicio problemă cu faptul că cei prezenţi au purtat arme de foc, pentru că aceştia şi-au exercitat dreptul la libera exprimare. 
 
Monumentul pro-sclavie este printre cele mai importante din sudul ţării care a rămas intact, iar după moartea lui George Floyd, a reintrat în atenţia publică, mulţi fiind de părere că acesta încurajează rasismul. Cu toate acestea, basorelieful cu trei lideri ai Statelor Confederate ale Americii este protejat de lege.
 
State Mountain este un loc istoric, fiind un reper pentru întâlnirile celor care susţineau supremaţia albă, precum organizaţia Ku Klux Klan, care, în 1915, a sărbătorit „renaşterea” în faţa monumentului. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici