Blinken, după întâlnirea cu şeful diplomaţiei germane: „Gazoductul Nord Stream 2, un proiect geopolitic al Rusiei care subminează securitatea Ucrainei şi a altor ţări europene”

  • Antony Blinken a spus despre gazoductul Nord Stream 2 că este un „proiect geopolitic al Rusiei care subminează securitatea Ucrainei şi a altor ţări europene”.
  • Ministrul de Externe german, Heiko Maas, a afirmat că Berlinul vrea să se ajungă la rezultate „care pot fi susţinute şi la Washington”.
2244 afișări
Imaginea articolului Blinken, după întâlnirea cu şeful diplomaţiei germane: „Gazoductul Nord Stream 2, un proiect geopolitic al Rusiei care subminează securitatea Ucrainei şi a altor ţări europene”

Foto: Profimedia

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avertizat că Rusia ar putea folosi energia ca „instrument de constrângere” împotriva Ucrainei sau vreunui stat european, în contextul disputei cu Germania cu privire la gazoductul planificat Nord Stream 2, relatează dpa.
 
"Scopul nostru rămâne să ne asigurăm că Rusia nu poate folosi energia ca instrument coercitiv, ca armă împotriva Ucrainei sau a altor ţări din Europa. Continuăm să credem că gazoductul este, în cele din urmă, un proiect geopolitic rus care ameninţă securitatea energetică europeană şi subminează securitatea Ucrainei şi a altor ţări din regiune", a declarat Blinken miercuri, după întâlnirea cu ministrul de Externe german, Heiko Maas. 
 
Referindu-se la dezacordul dintre Washington şi Berlin despre acest punct, Blinken a subliniat: „Germania are o perspectivă diferită. Şi asta se întâmplă din când în când printre prieteni”.
 
Maas a spus că Berlinul vrea să se ajungă la rezultate „care pot fi susţinute şi la Washington,”  adăugând că există o serie de posibilităţi şi abordări care sunt discutate.
 
Vizita cancelarului german Angela Merkel în Statele Unite, în iulie, ar fi un moment potrivit pentru a obţine rezultate, a adăugat Maas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici