Bloc de şase etaje PRĂBUŞIT, ca o "cutie de chibrituri" peste un alt imobil, în India: Cel puţin trei persoane au murit/ Nu se ştie câţi oameni au fost prinşi sub dărmături | VIDEO

Cel puţin trei persoane au murit într-o suburbie a capitalei indiene New Delhi, după ce un bloc de şase etaje s-a prăbuşit în noaptea de marţi spre miercuri peste o clădire vecină, relatează Reuters.

1079 afișări
Imaginea articolului Bloc de şase etaje PRĂBUŞIT, ca o "cutie de chibrituri" peste un alt imobil, în India: Cel puţin trei persoane au murit/ Nu se ştie câţi oameni au fost prinşi sub dărmături | VIDEO

Cel puţin trei persoane au murit, după ce două clădiri s-au prăbuşit ca niste "cutii de chibrituri" în India (Imagine: news.sky.com)

Prăbuşirea a avut loc în zona Greater Noida. Echipele de salvare caută posibili supravieţuitori printre dărâmături.

„Clădirea s-a prăbuşit precum o cutie de chibrituri. Eforturile de salvare necesită mult timp şi atenţie, deoarece nu putem folosi utilaje grele pentru a nu răni posibilele victime prinse sub dărâmături”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Intervenţie în caz de Dezastre.

Cel puţin 12 muncitori se aflau înăuntrul blocului când acesta s-a prăbuşit, a declarat Şeful Pompierilor, Arun Kumar Singh.

Câinii utilitari aduşi de poliţişti la faţa locului nu au reuşit să găsească niciun supravieţuitor.

Prăbuşirea clădirilor în India este un lucru des întâlnit în perioada iunie-septembrie, în timpul sezonului musonic, când ploile torenţiale slăbesc fundaţia clădirilor prost-construite.

Poliţiştii l-au reţinut pe proprietarul blocului şi pe doi dintre asociaţii acestuia, acuzaţi de neglijenţă. Autorităţile din district au început o investigaţie.

Conform declaraţiilor poliţiştilor, cele două clădiri încălcau regulile de construcţie şi nu aveau aprobare de la autorităţi.

Locuitorii din zonă au declarat că momentan nu locuiau multe familii în blocul nou-construit, o parte din acesta fiind încă în construcţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici