BLOCAJ în instituţiile federale din SUA | Situaţia economică din Statele Unite riscă să fie afectată

Creşterea economică a Statelor Unite riscă să fie afectată de intrarea instituţiilor guvernamentale în blocaj ca urmare a lipsei unui acord politic pentru aprobarea bugetului federal.

636 afișări
Imaginea articolului BLOCAJ în instituţiile federale din SUA | Situaţia economică din Statele Unite riscă să fie afectată

BLOCAJUL din instituţiile federale | Situaţia economică din Statele Unite riscă să fie afectată

Sute de mii de angajaţi ai instituţiilor federale din Statele Unite sunt în concedii fără plată de câteva zile în contextul imposibilităţii aprobării bugetului de tranziţie, din cauza disputelor între, pe de o parte, preşedintele Donald Trump şi congresmenii republicani, iar, pe de alta, politicienii democraţi.

Republicanii au nevoie de susţinerea unor congresmeni democraţi în Senat pentru adoptarea proiectului de buget tranzitoriu care ar permite reînceperea funcţionării instituţiilor federale.

În pofida rezultatelor economice ale Administraţiei Donald Trump şi a trecerii indexului Dow Jones de valoarea de 26.000, blocajul instituţional riscă să lase amprenta asupra performenţelor pe termen scurt. Potrivit analiştilor, în urma blocajului instituţional din 2013, valoarea PIB-ului a scăzut la nivel trimestrial din cauza reducerii cheltuielilor angajaţilor intraţi forţat în concedii fără plată. De asemenea, în 2013 au fost afectate companiile care aveau contracte cu Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cu impact asupra investiţiilor.

Liderii Partidului Democrat condiţionează sprijinul pentru depăşirea impasului de flexibilitatea Administraţiei Donald Trump în materie de imigraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici