Block de la Queen pentru Trump! Membrii trupei i-au cerut să şteargă de pe Twitter filmul de promovare pe care rula "We will rock you"

Formaţia Queen l-a obligat pe Donald Trump să elimine un film de promovare pentru campania sa electorală în care era folosită piesa celebră "We will rock you", lansată în anul 1977, potrivit Rolling Stone.

528 afișări
Imaginea articolului Block de la Queen pentru Trump! Membrii trupei i-au cerut să şteargă de pe Twitter filmul de promovare pe care rula "We will rock you"

Block de la Queen pentru Trump! Membrii trupei i-au cerut să şteargă de pe Twitter filmul de promovare pe care rula "We will rock you", fără acordul lor

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a distribuit controversatul film pe 9 octombrie. Între timp, duminică, filmul a fost şters de pe platformă. În videoclipul pentru campania electorală, Trump apărea susţinând discursuri la diferite mitinguri, în timp ce piesa "We will rock you" se auzea, în întregime, pe coloana sonoră.

Înainte de a fi şters de pe platformă, videoclipul înregistrase aproximativ 1,7 milioane de vizualizări.

După lansarea filmului, un reprezentant al formaţiei Queen a confirmat că utilizarea melodiei nu a fost autorizată, adăugând că trupa "a intentat deja un proces pentru a solicita neacordarea dreptului de a folosi piesele Queen în campania Trump".

Conflictul dintre Trump şi formaţia Queen a început în anul 2016. Atunci, Trump, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale, şi-a făcut apariţia la Convenţia naţională republicană având pe fundal melodia "We are the champions". În replică, formaţia a dat o declaraţie, afirmând că nu doreşte ca "muzica ei să fie asociată cu orice fel de dezbatere politică din vreo ţară". Totodată, muzicienii au declarat că nu şi-au dorit ca piesa "We are the champions" "să fie utilizată ca mod de aprobare a lui Trump şi a viziunii politice a Partidului Republican".

Mai mulţi artişti, printre care se numără Neil Young şi trupele R.E.M. şi Aerosmith, i-au cerut lui Trump să nu le mai folosească piesele.

Totodată, cei care administrează averea lui Prince şi-au manifestat dezacordul, după ce Trump a folosit piesa "Purple Rain" la un miting, la aproape un an de când cei care se ocupă de organizarea campaniei electorale a preşedintelui american au fost de acord să nu mai utilizeze cântecele muzicianului. "Administratorii moştenirii nu îi vor acorda niciodată permisiunea lui Trump de a folosi cântecele lui Prince", au declarat reprezentanţii muzicianului.

Trupa Queen a fost înfiinţată în 1971 de Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor şi John Deacon. Queen a devenit un nume important în industria rock în 1975, odată cu lansarea celui de-al patrulea album, "A Night at the Opera", ce conţine legendara piesă "Bohemian Rhapsody", compusă de Freddie Mercury. De altfel, tot Freddie Mercury este acela care a compus versurile pieselor "Crazy Little Thing Called Love", "We Are The Champions", "Somebody To Love".

Trupa Queen a fost desemnată în anul 2007 "cel mai bun grup britanic al tuturor timpurilor", în urma unui sondaj organizat de BBC Radio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici