Blocul din apropiere de Miami, care s-a prăbuşit parţial, a fost demolat. Căutările vor fi reluate după furtuna Elsa

  • Oficialii din Miami au decis să demoleze structura rămasă din blocul de 12 etaje care s-a prăbuşit, în apropiere de Miami, în 24 iunie.
  • Clădirea a fost demolată controlat înainte de sosirea furtunii tropicale Elsa.
  • Peste 121 de persoane au fost date dispărute după prăbuşirea clădirii.
  • 24 de persoane au decedat.
626 afișări
Imaginea articolului Blocul din apropiere de Miami, care s-a prăbuşit parţial, a fost demolat. Căutările vor fi reluate după furtuna Elsa

Blocul din apropiere de Miami, care s-a prăbuşit parţial, a fost demolat. Căutările vor fi reluate după furtuna Elsa

După ce clădirea din Miami s-a prăbuşit parţial pe 24 iunie, oficialii din Miami au decis să demoleze structura rămasă.                                  
Clădirea din complexul Champlain Towers South din Surfside, Florida, fost demolată controlat înainte de sosirea furtunii tropicale Elsa.
 
Furtuna Elsa ar urma să lovească Florida marţi, 6 iulie. Căutările victimelor vor continua după ce va trece furtuna.
 
Primarul oraşului, Charles Burkett, a declarat că există pericolul ca părţi din clădire să se prăbuşească în timpul vânturilor puternice, punând viaţa salvatorilor în pericol, motiv pentru care s-a luat decizia de demolare. 

Nicio persoană nu a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături după primele ore de la prăbuşirea clădirii. În total, 24 de persoane au fost declarate decedate, iar 121 de persoane sunt dispărute.

Clădirea prăbuşită parţial în apropiere de Miami

Un bloc de 12 etaje de lângă Miami Beach s-a prăbuşit parţial în 24 iunie. Echipele de salvare au căutat supravieţuitori printre tone de dărâmături.

Echipele de căutare au detectat sunete sub dărâmături, precum lovituri în beton, dar nu au auzit nicio voce, la câteva ore după prăbuşirea clădirii Champlain Towers South.

Potrivit unui oficial al Pompierilor, 35 de persoane au fost evacuate din porţiunea rămasă în picioare a clădirii, iar echipele de intervenţie folosesc câini în căutarea supravieţuitorilor.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 erau ocupate. Înainte de prăbuşire, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii. Mai mult, un raport din 2018 a atras atenţia asupra unor probleme structurale.


 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici