Boala a deturnat vizita preşedintelui brazilian în China: ce plănuiau Xi şi Lula în legătură cu războiul

Preşedintele brazilian, în vârstă de 77 de ani, urma să se întâlnească cu Xi Jinping marţi, 28 martie, dar vizita la Beijing a fost amânată pentru o dată ulterioară întrucât Inacio Lula da Silva suferă de pneumonie.

5416 afișări
Imaginea articolului Boala a deturnat vizita preşedintelui brazilian în China: ce plănuiau Xi şi Lula în legătură cu războiul

Inacio Lula da Silva

Preşedintele brazilian Inacio Lula da Silva, în vârstă de 77 de ani, şi-a amânat călătoria în China din pricina pneumoniei bacteriene cauzate de gripă, a anunţat biroul preşedinţiei.

Şeful statului din America de Sud a fost internat pe 23 martie într-un spital din Brasilia cu simptome asemănătoare gripei, iar starea lui de sănătate nu este încă suficient de bună pentru a-i permite să călătorească, deşi se ameliorează datorită tratamentului cu antibiotice, după cum au specificat medicii săi.

Zborul de îmbarcare a lui Lula spre Beijing era programat pentru vineri seara, iar apoi plecarea a fost amânată pentru duminică, zi în care, în cele din urmă, a fost anulată, urmând a fi reprogramată pentru o dată ulterioară. Contramandarea călătoriei a fost deja comunicată autorităţilor chineze, cărora li s-a cerut să furnizeze o nouă dată, astfel încât evenimentul să aibă loc.

Lula urma să organizeze întâlniri bilaterale cu omologul chinez Xi Jinping pe 28 martie. Odată cu călătoria în China, liderul brazilian intenţiona să-i propună lui Xi, recent întors de la Moscova, formarea unui „club al păcii”. Potrivit lui Lula, „este timpul ca Beijingul să-şi murdărească mâinile”, în încercarea de a intermedia o soluţie a conflictului.

Preşedintele brazilian ar fi fost primul lider care l-ar fi vizitat pe Xi după realegerea sa în funcţia supremă. În joc sunt şi interese economice (Brazilia face parte din ţările BRICS).

Exista o mare aşteptare pentru călătoria preşedintelui brazilian, ocazie care trebuia să marcheze intrarea ţării pe Noul Drum al Mătăsii, dând un nou impuls aşa-numitei Bănci a „BRICS”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici