Boeing 787 Dreamliner, un avion cu probleme: Aproape jumătate din noile aeronave sunt reţinute la sol din motive tehnice

Companiile japoneze All Nippon Airways şi Japan Airlines, doi clienţi importanţi şi fideli ai Boeing, au reţinut la sol 24 de aeronave 787 Dreamliner, din cauza unor incidente tehnice, aparatele reprezentând aproape jumătate din cele 49 de avioane de acest tip aflate în circulaţie la nivel mondial.

1314 afișări
Imaginea articolului Boeing 787 Dreamliner, un avion cu probleme: Aproape jumătate din noile aeronave sunt reţinute la sol din motive tehnice

Boeing 787 Dreamliner, un avion cu probleme: Aproape jumătate din noile aeronave sunt reţinute la sol din motive tehnice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai recent episod a implicat un avion operat de All Nippon Airways (ANA) care zbura către Tokyo şi care a aterizat de urgenţă în vestul Japoniei după aprinderea unei lumini de avertizare, in timp ce echipajul a simţit miros de fum.

Săptămâna trecută, un echipament electric auxiliar a luat foc la un avion 787 al companiei Japan Airlines (JAL), în timp ce se afla pe aeroportul Logan din Boston.

Numărul total al avioanelor 787 menţinute la sol este de 24, dintre care 17 operate de ANA şi şapte de JAL, respectiv aproape jumătate din cele 49 livrate de Boeing în întreaga lume.

În prezent, există comenzi pentru alte 848 de avioane 787 Dreamliner la nivel global.

Informaţiile au dus la scăderea acţiunilor Boeing cu 3,42%, iar analiştii Goldman Sachs au redus preţul ţintă al titlurilor companiei de la 98 de dolari la 90 de dolari pe unitate.

Air India şi United Airlines nu intenţionează deocamdată să reţină la sol avioanele 787, iar compania poloneză LOT urmează să inaugureze miercuri o cursă 787 între Chicago şi Varşovia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici