Boeing a primit un mega-contract pentru gestionarea rachetelor cu focos nuclear Minuteman

Boeing a primit un contract de 1,6 miliarde de dolari pentru a oferi suport pentru subsistemul de ghidare necesar Minuteman III, deţinute de Statelor Unite, informează Pentagonul.

2923 afișări
Imaginea articolului Boeing a primit un mega-contract pentru gestionarea rachetelor cu focos nuclear Minuteman

Boeing a primit un mega-contract pentru gestionarea rachetelor cu focos nuclear Minuteman

Lucrările de mentenanţă vor fi efectuate la Baza Aeriană Hill din statul Utah şi se aşteaptă să fie finalizate până pe 14 februarie 2039, a declarat Departamentul Apărării într-un comunicat.

Minuteman III, în funcţiune de 50 de ani, este o rachetă echipată cu focos care poate livra o bombă nucleară de război.

Pe 7 septembrie, Pentagonul a efectuat un test de rutină al rachetei. Operaţiunea fusese anunţată în avans, pentru a evita reaprinderea tensiunilor cu Rusia, în mijlocul războiului său din Ucraina.

Racheta neînarmată a fost lansată de la baza forţelor aeriene Vandenberg din California şi a călătorit 4.200 mile (6.760 de kilometri) peste Pacific, înainte de a se prăbuşi în mare, lângă atolul Kwajalein din Insulele Marshall.

Minuteman III este singura rachetă balistică intercontinentală (ICBM) lansată la sol din arsenalul nuclear al Statelor Unite.

Este instalată în silozuri de lansare răspândite pe trei baze militare americane, în Wyoming, Dakota de Nord şi Montana, în nordul Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici