Boeing îşi repară imaginea cu pixul. Cum a schimbat numele aeronavelor 737 Max după catastrofele în care au fost implicate

  • Boeing a ales un nou nume pentru avioanele 737 Max
  • Noua denumire a fost până acum cunoscută la nivel intern
  • Vestea vine după ce clienţii Boeing au anulat peste 400 de comenzi pentru avioanele 737
1296 afișări
Imaginea articolului Boeing îşi repară imaginea cu pixul. Cum a schimbat numele aeronavelor 737 Max după catastrofele în care au fost implicate

Boeing îşi repară imaginea cu pixul. Cum a schimbat numele aeronavelor 737 Max după catastrofele în care au fost implicate

Se pare că Boeing a început să renunţe pe ascuns la denumirea „Max“ a avioanelor sale 737 Max, ca urmare a dezastrelor aeriene recente, care de acum devin 737-8, scrie The Guardian.

Noul nume a fost folosit până acum doar intern, dar a apărut public atunci când compania a făcut un anunţ, miercuri, referitor la faptul că a avut prima comandă pentru respectivul model. Enter Air din Polonia cumpără patru aeronave de acest fel. Producătorul a precizat că Enter Air a plasat o comandă pentru două avioane 737-8, cu opţiune pentru încă două aeronave, iar după finalizarea contractului, flota 737-8 a companiei poloneze va ajunge la 10 avioane.

Uite ce a spus Grzegorz Polaniecki, director general la Enter Air: „În ciuda crizei actuale, este important să ne gândim la viitor. În acest sens, am fost de acord să comandăm mai multe aeronave 737-8. În urma verificărilor riguroase la care a fost supus 737 Max, sunt convins că va fi cea mai bună aeronavă din lume pentru mulţi ani de acum încolo“.

Reautorizarea modelului 737 Max este analizată de mai bine de un an de la retragerea sa la sol la nivel mondial, din cauza a două accidente fatale - unul în Indonezia (2018) şi celălalt în Etiopia (2019) -, în care au murit aproape 350 de persoane.

Vestea vine după ce clienţii Boeing au anulat peste 400 de comenzi pentru avioanele 737, după cum îţi spunea compania săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici