Boiko Borisov: Bulgaria va susţine implementarea cât mai rapidă a parteneriatului comercial UE-Japonia

Premierul bulgar Boiko Borisov l-a primit duminică la Sofia pe omologul său nipon, Shinzo Abe, pentru discuţii pe teme precum relaţiile economice între UE şi Japonia, dar şi criza nord-coreeană, informează site-ul cotidianului Asahi Shimbun.

280 afișări
Imaginea articolului Boiko Borisov: Bulgaria va susţine implementarea cât mai rapidă a parteneriatului comercial UE-Japonia

Boiko Borisov:Bulgaria va susţine implementarea cât mai rapidă a parteneriatului comercial UE-Japonia

Borisov, a cărui ţară deţine în acest moment preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, a declarat că Sofia va susţine implementarea cât mai rapidă a Acordului de Parteneriat Economic UE-Japonia.

Premierul bulgar a mai promis că va crea oportunităţi de afaceri pentru firmele japoneze interesate să investească în Bulgaria şi în zona Balcanilor.

La rândul său, premierul nipon a declarat că Japonia este în favoarea unei Europe unite şi a salutat eforturile Bulgariei de a sprijini aderarea la UE a ţărilor din fosta Iugoslavie.

Abe şi Borisov au fost de acord asupra necesităţii cooperări în ceea ce priveşte Coreea de Nord.

"În mod categoric condamnă lansarea de rachete balistice de către Coreea de Nord şi programul nuclear al acesteia", a declarat Borisov.

Abe, care este însoţit de reprezentanţi ai mai multor companii japoneze, a vizitat deja Bulgaria şi cele trei state baltice, şi urmează să ajungă în zilele următoare în Serbia şi România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici