Bolivia recunoaşte oficial Palestina ca stat independent

Bolivia a recunoscut oficial Palestina ca stat independent, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, după Brazilia şi Argentina, a anunţat, miercuri, şeful statului bolivian, Evo Morales.

87 afișări
Imaginea articolului Bolivia recunoaşte oficial Palestina ca stat independent

Şeful statului bolivian, Evo Morales (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La fel ca alte ţări precum Brazilia (...), Bolivia se conformează acestei recunoaşteri a statului palestinian, a independenţei sale, a suveranităţii sale", a declarat Morales, în timpul unei conferinţe de presă la sediul preşedinţiei din La Paz.

Evo Morales anunţase săptămâna trecută, cu ocazia unui summit al Mercosur la Foz do Iguacu, că Bolivia va recunoaşte oficial în următoarele zile Palestina ca stat independent.

Preşedintele socialist Morales a rupt în ianuarie 2009 relaţiile diplomatice cu Israelul, în semn de protest faţă de ofensiva militară din Fâşia Gaza.

La începutul lunii decembrie, Brazilia şi Argentina au recunoscut Palestina ca "stat liber şi independent, în interiorul frontierelor din 1967", provocând criticile Israelului şi Statelor Unite.

Uruguayul a anunţat că va urma exemplul acestor state în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici