Bombardier american B-52, interceptat de avioane de vânătoare ruse deasupra Mării Baltice | VIDEO

Două avioane de vânătoare ruse de tip Suhoi Su-27 au interceptat o aeronavă americană de bombardament strategic de tip B-52H deasupra Mării Baltice, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Moscova, care susţine că aeronava americană se îndrepta spre spaţiul aerian al Rusiei, informează agenţia Tass.

16145 afișări
Imaginea articolului Bombardier american B-52, interceptat de avioane de vânătoare ruse deasupra Mării Baltice | VIDEO

Bombardier american B-52, interceptat de avioane de vânătoare ruse deasupra Mării Baltice | VIDEO

Aeronava americană, care zbura în spaţiul aerian internaţional, a fost detectată de radarele ruse de la mare depărtare.

Cele două avioane Su-27 au fost trimise să identifice şi să escorteze bombardierul B-52, revenind la bază după ce aeronava americană şi-a schimbat cursul şi s-a îndepărtat de spaţiul aerian al Rusiei se arată într-un comunicat al autorităţilor militare ruse.

O înregistrare a incidentului a fost postată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării de la Moscova.

Ulterior, Kremlinul a acuzat Statele Unite că amplifică tensiunile trimiţând bombardiere în apropierea frontierelor sale.

„În general, mă voi limita doar la a spune că, desigur, astfel de acţiuni ale Statelor Unite nu duc la consolidarea unei atmosfere de securitate şi stabilitate în regiunea care se învecinează direct cu frontierele Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de cotidianul The Moscow Times.

"Dimpotrivă, ele creează tensiuni suplimentare", a adăugat oficialul rus.

Numărul incidentelor de acest fel a cerscut în ultimii ani în contextul amplificării între NATO şi Moscvoa după anexarea regiunii Crimeea de către Rusia.

Televiziunea CNN a relatat miercuri că şase bombardiere B-52 au fost trimise în Europa, baza aeriană britanică RAF Fairford, pentru "integrare în teatrul de operaţiuni şi instrucţie în zbor" în cooperare cu aliaţii şi partenerii NATO.

Luni, patru bombardiere B-52 "au efectuat zboruri către mai multe locuri din Europa, inclusiv Marea Norvegiei, Marea Baltică / Estonia şi Marea Mediterană / Grecia", au comunicat Forţelor Aeriene ale SUA, potrivit televiziunii americane.

Desfăşurarea bombardierelor strategice americane în Europa este un mesaj către Moscova în contextul în care Rusia a marcat cinci ani de la anexarea fostei regiuni ucrainene Crimeea, apreciază jurnaliştii CNN.

Bombardierul strategic american B-52, introdus în serviciu în anul 1955, poate transporta peste 30 de tone de bombe, mine şi rachete, inclusiv arme nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici