Bombardier invizibil pe radar, testat cu succes în China

Un avion de luptă chinez, destinat aparent forţelor aeriene ale marinei militare şi prezentat ca un al doilea model de bombardier invizibil pe radar, a fost testat cu succes, confirmând astfel modernizarea rapidă a Armatei Populare de Eliberare (APL), a anunţat joi presa oficială.

458 afișări
Imaginea articolului Bombardier invizibil pe radar, testat cu succes în China

Un nou model de bombardier invizibil pe radar, testat cu succes în China

Bombardierul cu fuselaj negru a efectuat miercuri un zbor de circa zece minute înainte de a ateriza fără probleme, potrivit unui martor citat de cotidianul Global Times.

Fotografii cu avionul Shenyang J-31 au fost publicate pe site-urile de Internet specializate în informaţii militare. În aceste imagini, avionul poate fi văzut în timp ce survolează provincia Liaoning (nord-est).

Conform Global Times, prototipul este de talie mai mică decât avionul invizibil pe radar J-20, al cărui zbor inaugural la începutul lui 2011 a surprins experţii occidentali deoarece a avut loc mai devreme decât se prevăzuse.

Avionul J-20 a fost prezentat ca un răspuns chinezesc la avionul invizibil pe radar F-22A Raptor al forţelor aeriene americane, Statele Unite fiind singura ţară care dispune de un bombardier invizibil pe radar operaţional.

Avionul J-31 ar putea fi distribuit pentru primul portavion chinezesc, "Liaoning", intrat în serviciu la 25 septembrie. Acesta are motoare de fabricaţie rusească, ce urmează să fie înlocuite la un moment dat de unele de fabricaţie chinezească, potrivit experţilor citaţi de Global Times.

China, a cărei armată este cea mai mare de pe planetă, are al doilea buget al apărării din lume după Statele Unite, iar acesta creşte mai rapid decât PNB, ceea ce generează temeri în rândul vecinilor săi şi al Washingtonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici