Bombardiere strategice americane au survolat Peninsula Coreea ca avertisment adresat Phenianului

Două bombardiere strategice americane, însoţite de aeronave de vânătoare japoneze şi sud-coreene au efectuat zboruri deasupra Peninsulei Coreea într-o demonstraţie de forţă după recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord, anunţă Forţele Aeriene americane.

5583 afișări
Imaginea articolului Bombardiere strategice americane au survolat Peninsula Coreea ca avertisment adresat Phenianului

Bombardiere strategice americane au survolat Peninsula Coreea ca avertisment adresat Phenianului

Zborul bombardierelor B-1B este o reacţie directă la recentele teste cu rachete intercontinentale efectuate de Coreea de Nord, anunţă Comandamentul Forţelor Aeriene americane.

Avioanele au decolat de la o bază americană din Arhipelagul Guam şi au fost însoţite de aeronave de vânătoare japoneze şi sud-coreene în zborul deasupra Peninsulei Coreea.

"Coreea de Nord rămâne cea mai urgentă ameninţare la adresa stabilităţii regionale", afirmă generalul Terrence J. O'Shaughnessy, comandantul Forţelor Aeriene SUA din regiunea Pacific.

"Dacă primim ordin, suntem pregătiţi să ripostăm rapid, cu o imensă forţă letală oricând este necesar", atrage atenţia generalul american.

Coreea de Nord poate lansa un atac nuclear în orice zonă situată pe teritoriul continental american, a afirmat preşedintele nord-coreean, Kim Jong-Un, după noul test balistic, iar Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat că analizează "opţiuni militare" pentru contracararea ameninţării nord-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici