Marea Britanie urmează modelul Franţei. Boris Johnson a anunţat o carantină naţională pentru patru săptămâni

  • Regatul va intra în carantină începând de joi până pe 2 decembrie, a anunţat premierul britanic Boris Johnson.
  • Boris Johnson a prezentat planul Guvernului pentru a restrânge epidemia de Covid-19 care presupune reintrarea Marii Britanii într-o carantină naţională de patru săptămâni. Consilierii săi au averizat că este singura modalitate prin care se poate salva sezonul de Crăciun.
  • Oamenii de ştiinţă din comitetul pentru gestionarea coronavirusului au prezentat ieri cifre sumbre care arată că Covid-19 se răspândeşte „semnificativ” mai repede decât previziunea lor iniţială.
  • Măsurile prevăd închiderea totală, cu excepţia magazinelor care vând „articole esenţiale” şi a anumitor şcoli, şi ar intra în vigoare de joi, după votul Parlamentului.
4219 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie urmează modelul Franţei. Boris Johnson a anunţat o carantină naţională pentru patru săptămâni

Boris Johnson ar urma să anunţe o carantină naţională ce va dura până la 1 decembrie în Marea Britanie.

UPDATE 21.00 Premierul Boris Johnson a ţinut un discurs, sâmbătă seara, în care a anunţat reintrarea Marii Britanii în carantină, după ce ţara a trecut de un milion de cazuri Covid-19.

Johnson a subliniat care sunt măsurile despre care spune că vor dura până la începutul lunii decembrie (2 decembrie).

Barurile, pub-urile şi restaurantele se închid, în schimb takeaway-urile vor rămâne deschise. Magazinele esenţiale vor rămâne deschise, astfel încât „nu este nevoie de provizii”, iar locurile de muncă ar trebui să rămână deschise acolo unde oamenii nu pot lucra de acasă.

Spre deosebire de prima carantină naţională, şcolilor, colegiilor şi universităţilor li se va permite să rămână deschise.

"Nu putem lăsa acest virus să afecteze viitorul copiilor noştri, mai mult decât a făcut-o deja", spune Johnson. El i-a îndeamnat pe părinţi să-şi trimită în continuare copiii la şcoală.

Premierul a enumerat câteva dintre excepţiile pentru care oamenii îşi pot părăsi casele:

  • pentru educaţie
  • pentru muncă, dacă nu puteţi lucra de acasă
  • pentru exerciţii fizice şi recreere în aer liber
  • din motive medicale
  • pentru a cumpăra alimente şi produse esenţiale
  • să aibă grijă de ceilalţi

 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Magazinele neesenţiale şi afacerile din zona ospitalităţii - restaurante, terase, cluburi - vor trebui să se închidă timp de patru săptămâni, au declarat surse pentru BBC.

Dar, spre deosebire de restricţiile din primăvară, şcolilor, colegiilor şi universităţilor li se va permite să rămână deschise.

Documentele sugerează că Marea Britanie se îndreptă spre un număr mult mai mare de decese decât în ​​timpul primului val.

Guvernul se confruntă acum cu un weekend critic pentru a determina forma măsurilor înainte de un anunţ. Premierul Boris Johnson intenţionează să organizeze o conferinţă de presă cu noile restricţii care vor începe miercuri.

Prim-ministrul şi cancelarul Rishi Sunak au ezitat să ia o decizia din cauza temerilor privind impactul economic pe care o astfel de măsură l-ar avea. Dar oamenii de ştiinţă, susţinuţi de secretarul pentru sănătate Matt Hancock, le-au spus că virusul este pe cale să ucidă 85.000 în această iarnă şi că este prea târziu pentru aşa-numita „carantină în circuit”.

Ei au cerut un blocaj naţional mai lung - similar cu închiderea de o lună din Franţa - spunând că este singura modalitate de a opri colapsarea sistemului medical.

Boris Johnson urmează să se întâlnească cu liderii din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord pentru a stabili o  „abordare comună a Crăciunului”;

O sursă guvernamentală a declarat pentru The Times că nu a fost luată încă o decizie finală cu privire la noile măsuri de carantină.

Andy Street, primarul conservator al West Midlands, a declarat că este clar că este nevoie de mai multe acţiuni. El a adăugat: „Mesajul este foarte clar: trebuie să luăm măsuri suplimentare pentru a schimba această tendinţă a coronavirsului”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici