Boris Johnson a anunţat relaxarea treptată a restricţiilor începând cu 1 iunie

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi că începând de săptămâna viitoare va începe relaxarea treptată a restricţiilor impuse odată cu râspândirea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters,

3680 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson a anunţat relaxarea treptată a restricţiilor începând cu 1 iunie

Boris Johnson a anunţat relaxarea treptată a restricţiilor începând cu 1 iunie

În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în spaţii deschise, în timp ce şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Johnson în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aceste schimbări înseamnă că prietenii şi familia pot începe să se întâlnească cu cei dragi, văzându-şi, probabil, ambii părinţi deodată sau bunicii simultan”, a spus el, adăugând că magazinele exterioare şi sălile de expoziţie pentru maşini se vor putea deschide începând de luni.

"Vă veţi putea întâlnii cu familia într-o grădină, puteţi putea face chiar şi un grătar, cu condiţia să o faceţi într-un mod în care să păstraţi distanţa socială, cu condiţia ca fiecare să se spele pe mâini şi toată lumea să apeleze la bunul simţ.”

Johnson a subliniat că schimbările reprezintă "mici paşi provizorii înainte”, iar experţii în sănătate au avertizat că situaţia a rămas într-un echilibru precar, odată cu scăderea cazurilor noi, dar nu foarte repede.

În ceea ce priveşte situaţia din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, guvernele locale sunt responsabile pentru propria politică de sănătate publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici