Boris Johnson anunţă că Marea Britanie a trecut de vârful epidemiei, promiţând un plan de ieşire din izolare

Primul ministru Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a trecut acum de vârful focarului de coronavirus şi a promis că săptămâna viitoare va pune la punct o strategie de ieşire din izolare, în ciuda creşterii numărului de morţi şi a criticilor la adresa guvernului său, informează Reuters.

2840 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson anunţă că Marea Britanie a trecut de vârful epidemiei, promiţând un plan de ieşire din izolare

Boris Johnson anunţă că Marea Britanie a trecut de vârful epidemiei, promiţând un plan de ieşire din izolare

În prima sa conferinţă de presă de la recuperarea de COVID-19, Johnson le-a oferit o rază de speranţă britanicilor aflaţi în izolare, însă în acelaşi timp i-a îndemnat să respecte în continuare restricţiile pentru a încetini răspândirea virusului.

„Pot confirma astăzi că pentru prima dată, am trecut de apogeul acestei boli. Am trecut de vârf şi suntem pe panta descendentă şi avem atât de multe motive pentru a spera pe termen lung”, a spus Johnson.

Marea Britanie are acum al doilea cel mai mare număr oficial de decese COVID-19 din Europa cu peste 26.000 de decese.

Acest lucru a pus presiune asupra guvernului asupra răspunsului la epidemie şi alimentează precauţii în ridicarea restricţiilor de circulaţie în cazul în care acest lucru ar duce la apariţia unui al doilea vârf.

„Este vital ca acum să nu pierdem controlul şi să escaladăm într-o secundă, un munte şi mai mare”, a spus Johnson.

Însă, odată cu creşterea ratei şomajului şi cu multe companii paralizate, guvernul se află sub presiune pentru a contura o strategie de ieşire din izolare.

Johnson a promis să stabilească săptămâna viitoare un „meniu de opţiuni” cu privire la modul în care ar putea fi relaxate restricţiile, dar a spus că datele exacte ale oricărei modificări vor fi determinate de sfaturile medicilor şi date ştiinţifice.

Guvernul se confruntă, de asemenea, cu întrebări privind anunţul ministrului Sănătăţii, Matt Hancock, de efectuare a 100.000 de teste zilnice până la sfârşitul lunii aprilie, testarea fiind considerată esenţială pentru a pune capăt izolării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici