Boris Johnson anunţă „închidere totală” în Anglia care va dura până la jumătatea lunii februarie

  • Boris Johnson a anunţat că Marea Britanie intră în lockdown pentru a ţine sub control noua variantă de coronavirus cu răspândire rapidă.
  • Decizia care prevede închiderea şcolilor va dura până la jumătatea lunii februarie.
  • Premierul le-a transmis oamenilor să rămână acasă
21294 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson anunţă „închidere totală” în Anglia care va dura până la jumătatea lunii februarie
Premierul Boris Johnson a anunţat că Marea Britanie intră în lockdown pentru a ţine sub control noua variantă de coronavirus cu răspândire rapidă, notează BBC.
 
Aceast blocaj naţional este la fel de strict ca cel pus în aplicare în primăvară şi prevede închiderea şcolilor şi va dura până la jumătatea lunii februarie, a anunţat Boris Johnson într-o alocuţiune televizată.
 
”Problema nu este că şcolile sunt nesigure pentru copii”, spune Johnson, adăugând că este foarte puţin probabil ca copiii să fie grav afectaţi chiar de noua variantă a Covid.
 
El spune însă că şcolile ar putea acţiona ca „vectori de transmitere”, provocând răspândirea virusului între gospodării.
 
Premierul le-a transmis oamenilor să rămână acasă, cu excepţia unor motive importante, inclusiv cumpărături esenţiale, să lucreze de acasă, pentru a oferi ajutor medical şi pentru întâlniri medicale.
 
Al treilea blocaj naţional începe imediat, cu noi legi care intră în vigoare în 24 de ore. Johnson a spus că a fost forţat să acţioneze pentru a preveni copleşirea NHS, dar a oferit perspectiva ridicării restricţiilor.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici