Boris Johnson: Costul unei victorii ruseşti în Ucraina este prea mare

Costul unei victorii ruseşti în Ucraina este prea mare, spune premierul britanic Boris Johnson, la începutul summitului G7. Liderii mondiali trebuie să recunoască preţul susţinerii Ucrainei, spune premierul.

6255 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Costul unei victorii ruseşti în Ucraina este prea mare

Boris Johnson: Costul unei victorii ruseşti în Ucraina este prea mare

Liderii mondiali trebuie să recunoască preţul susţinerii Ucrainei, inclusiv creşterea costurilor cu energia şi alimentele, dar trebuie să recunoască şi faptul că preţul de a permite Rusiei să câştige ar fi mult mai mare, a declarat premierul britanic Boris Johnson, conform Reuters.

Vorbind duminică la începutul summitului G7, Johnson a declarat că Occidentul trebuie să îşi menţină unitatea în faţa agresiunii Moscovei.

"Pentru a proteja această unitate, pentru a o face să funcţioneze, trebuie să aveţi discuţii foarte, foarte sincere despre implicaţiile a ceea ce se întâmplă, despre presiunile pe care le simt prietenii şi partenerii individuali", a declarat el reporterilor.

Boris Johnson: "Dar preţul de a da înapoi, preţul de a-i permite (preşedintelui rus Vladimir) Putin să reuşească, să ciopârţească părţi uriaşe din Ucraina, să continue programul său de cucerire, acel preţ va fi mult, mult mai mare. Toată lumea de aici înţelege acest lucru".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici