Boris Johnson, decorat de Ucraina. Oficial ucrainian: Dacă restul lumii ar fi adoptat faţă de Rusia aceeaşi poziţie ca şi poporul britanic, atunci Ucraina ar fi învins de mult timp Rusia

Premierul britanic Boris Johnson a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Odesa, relatează Kyiv Independent.

1489 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, decorat de Ucraina. Oficial ucrainian: Dacă restul lumii ar fi adoptat faţă de Rusia aceeaşi poziţie ca şi poporul britanic, atunci Ucraina ar fi învins de mult timp Rusia

Boris Johnson, decorat de Ucraina. Oficial ucrainian: Dacă restul lumii ar fi adoptat faţă de Rusia aceeaşi poziţie ca şi poporul britanic, Ucraina ar fi învins de mult timp Rusia

Vineri, primarul oraşului Odesa, Henadiy Trukhanov, a semnat un ordin prin care i-a acordat lui Johnson insignele onorifice Hryhoryia Marazly de gradul I, II, III, ceea ce îi conferă automat acest titlu.

Potrivit lui Trukhanov, dacă restul lumii ar fi adoptat faţă de Rusia aceeaşi poziţie faţă de Rusia ca şi poporul britanic de când a început invazia în februarie, atunci Ucraina ar fi învins de mult timp Rusia.

Marea Britanie va oferi un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de lire sterline pentru Ucraina, ceea ce reprezintă aproape o dublare a sprijinului său pentru lupta împotriva invaziei ruseşti.

Cu această nouă finanţare, ajutorul militar acordat Kievului se ridică la 2,3 miliarde de lire sterline, iar Marea Britanie a cheltuit, de asemenea, 1,5 miliarde de lire sterline pentru sprijin umanitar şi economic pentru Ucraina.

Boris Johnson, vorbind la summitul NATO din Spania, a declarat că "costul libertăţii" este "întotdeauna merită plătit".

Premierul britanic s-a angajat, de asemenea, să crească cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici