Boris Johnson devine cetăţean de onoare al Kievului

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a primit titlul de cetăţean de onoare al capitalei Ucrainei.

172 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson devine cetăţean de onoare al Kievului

Hepta

Anunţând vestea, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că Boris Johnson a fost un "mare prieten al Ucrainei".

"Johnson a făcut şi, sunt sigur, va continua să facă tot posibilul pentru a se asigura că Marea Britanie şi liderii mondiali oferă asistenţa necesară Ucrainei. Vă mulţumim pentru sprijin! Vă aşteptăm din nou la Kiev pentru a vă înmâna acest premiu!", a spus el.

Johnson a fost unul dintre primii lideri mondiali care au vizitat Kievul de la începutul războiului, ajungând în capitala ucraineană la sfârşitul lunii aprilie.

Deşi a fost forţat să renunţe la funcţia de prim-ministru, el a continuat să îşi arate sprijinul pentru Ucraina.

În comentariile controversate de la începutul acestei săptămâni, el s-a referit la alţi lideri europeni şi la reacţiile lor diferite la începutul invaziei. Vorbind pentru CNN, el a afirmat că Germania a dorit ca războiul să se termine rapid - lucru care a fost negat între timp de Berlin - şi că Franţa a fost în "negare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici