Boris Johnson, fostul primar al Londrei, favorit pentru ocuparea postului de premier al Marii Britanii - casă de pariuri

Fostul primar al Londrei şi un promotor important al campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Boris Johnson, este favorit pentru a-i succeda lui David Cameron la conducerea Guvernului britanic, a anunţat vineri, casa de pariuri Ladbrokes, citată de Reuters online.

3477 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, fostul primar al Londrei, favorit pentru ocuparea postului de premier al Marii Britanii - casă de pariuri

Boris Johnson, fostul primar al Londrei, favorit pentru ocuparea postului de premier al Marii Britanii - casă de pariuri

Potrivit casei de pariuri, Johnson este favorit pentru succedarea lui David Cameron în funcţia de premier, fiind urmat de ministrul de Interne, Theresa May, cu o cotă de 3/1, şi de secretarul Justiţiei, Michael Gove, cu 5/1.

Premierul britanic David Cameron a anunţat că va demisiona, în următoarele trei luni, în urma rezultatului referendumului privind apartenenţa la Uniunea Europeană.

Într-un discurs suţinut în faţa reşedinţei oficiale a premierului Marii Britanii, David Cameron, însoţit de soţia sa, Samantha, a declarat că voinţa poporului britanic trebuie să fie respectată, iar ţara necesită o nouă conducere, hotărâtă şi puternică, care să se ocupe de negocierea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

David Cameron a anunţat că va renunţa la funcţia de prim-ministru înainte de începutul conferinţei Partidului Conservator, în octombrie.

Premierul a mai spus că nu este potrivit "să fie căpitanul navei" după ce poporul britanic au luat o decizie foarte clară de a lua o cale diferită de cea promovată de el, adaugă el.
"Sunt foarte mândru că am fost prim-ministrul al acestei ţări", mai spus Cameron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici