Boris Johnson impune brusc restricţii privind deplasările. Situaţiile în care britanicii mai pot ieşi din case

  • Premierul Boris Johnson a transmis luni seară că toţi cetăţenii Marii Britanii trebuie să stea în case pentru a limita răspândirea coronavirusului
  • Britanicii vor putea ieşi din case doar în anumite situaţii
  • Marea Britanie a înregistrat 6.724 de cazuri de coronavirus şi 355 de decese
9752 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson impune brusc restricţii privind deplasările. Situaţiile în care britanicii mai pot ieşi din case

Boris Johnson impune brusc restricţii privind deplasările. Situaţiile în care britanicii mai pot ieşi din case

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat, luni seară, o serie de măsuri de restricţionare a deplasărilor, precum şi închiderea magazinelor nonesenţiale.

Johnson a transmis luni seară că toţi cetăţenii Marii Britanii trebuie să stea în case pentru a limita răspândirea coronavirusului.

"Începând din această seară, trebuie să le ofer cetăţenilor britanici o instrucţiune clară: trebuie să staţi în case. Este esenţial să se oprească răspândirea coronavirusului dintr-o casă în alta", a declarat Boris Johnosn, citat de postul Sky News.

Oamenii vor avea voie să iasă din case doar pentru următoarele activităţi:
- achiziţionarea produselor de bază;
- exerciţii fizice o dată pe zi - alergare, plimbare, mers pe bicicletă, individual ori cum membri ai familiei restrânse;
- asistenţă medicală;
- deplasarea la serviciu, doar dacă este absolut necesară;

"Acestea sunt singurele motive pentru care puteţi ieşi din case. Nu trebuie să vă întâlniţi cu prietenii. Nu trebuie să vă întâlniţi cu rude care nu locuiesc în casă cu dumneavoastră", a afirmat Boris Johnson.

În plus, liderul de la Londra a ordonat închiderea magazinelor care nu vând produse esenţiale.

Potrivit datelor obţinute de Universitatea Johns Hopkins (SUA), în Marea Britanie se înregistrează 6.724 de cazuri de coronavirus şi 355 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici