Boris Johnson o sprijină pe Andrea Leadsom la funcţia de premier al Marii Britanii

Boris Johnson, fost primar al Londrei şi unul dintre liderii grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a anunţat că o sprijină pe Andrea Leadsom la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de prim-ministru al Marii Britanii, informează Reuters online.

337 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson o sprijină pe Andrea Leadsom la funcţia de premier al Marii Britanii

Boris Johnson o sprijină pe Andrea Leadsom la funcţia de premier al Marii Britanii (Sursa Foto: Facebook)

"Andrea Leadsom oferă iuţeala, hotărârea şi determinarea, ce sunt esenţiale pentru următorul lider al acestei ţări", a afirmat Johnson într-un comunicat.

"Este specializată în chestiunea UE (...) şi va fi, prin urmare, bine plasată pentru a contribui la crearea unei viitor post-Brexit măreţ pentru Marea Britanie şi Europa", a mai spus liderul conservator.

În perioada referendumului, Andrea Leadsom s-a implicat activ în campania favorabilă părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie.

Boris Johnson era considerat ca având şanse foarte mari să-l înlocuiască pe David Cameron la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de premier al Marii Britanii, însă, după referendum, pe fondul polemicilor, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat, iar în aceste circumstanţe a anunţat că nu va candida.

Pe lângă Andrea Leadsom, pentru conducerea Partidului Conservator şi postul de premier al Marii Britanii mai candidează Theresa May, Liam Fox, Stephen Crabb şi Michael Gove.

O prima rundă de vot în cadrul grupului parlamentar conservator ar urma să aibă loc marţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici