Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Uniunea Europeană ameninţă că va impune o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord

  • Tensiunile între Marea Britanie şi Bruxelles cresc în contextul acordului post-Brexit
  • Boris Johnson: UE ne ameninţă cu o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord
  • Premierul a declarat că este uşor neliniştit pentru că este posibil ca el să fi interpretat greşit condiţiile ”acordului de divorţ”
4460 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Uniunea Europeană ameninţă că va impune o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Uniunea Europeană ameninţă că va impune o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord

Boris Johnson a declarat în cursul zilei de vineri că UE ameninţă că va impune o blocadă alimentară între Marea Britanie şi Irlanda de Nord, dacă nu va respecta condiţiile oficialilor europeni, privind relaţia post- Brexit.

Boris Johnson, premier Marea Britanie: Am auzit că dacă nu suntem de acord cu termenii UE, cei de la Bruxelles vor folosi o interpretare a protocolului privind Irlanda de Nord, pentru a impune o frontieră comercială în Marea Irlandei. UE nu va impune doar taxe vamale pe bunurile care merg din Marea Britanie spre Irlanda de Nord, dar va opri şi transportul de produse alimentare spre Irlanda de Nord.

Aceste discuţii au apărut în contextul în care premierul Johnson a anunţat că vrea să renunţe la o parte din prevederile Acordului de retragere din UE, pentru a asigura comercianţilor din Irlanda de Nord accesul nelimitat la piaţa britanică.

„Hai să punem capăt oricărei neînţelegeri, să înlăturăm aest pericol din strctura Regatului Unit şi haideţi să facem UE să renunţe la aceste ameninţări”, a încheiat premierul Boris Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici