Boris Johnson, presiuni asupra G7. Prim ministrul britanic planifică o donaţie de 1 miliard de vaccinuri către ţările în curs de dezvoltare

  • Boris a cerut liderilor G7 să se implice în campaniile de imunizare globale, astfel încât întreaga lume să fie vaccinată împotriva Covid-19 până la sfârşitul anului 2022.
  • Din cele 100 de milioane de vaccinuri ale Marii Britanie, 80 de milioane vor fi donate către programul COVAX condus de OMS.
  • Johnson i-a îndemnat pe colegii săi să facă promisiuni similare.
184 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, presiuni asupra G7. Prim ministrul britanic planifică o donaţie de 1 miliard de vaccinuri către ţările în curs de dezvoltare

Boris Johnson, presiuni asupra G7. Prim ministrul britanic planifică o donaţie de 1 miliard de vaccinuri către ţările în curs de dezvoltare

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, se aşteaptă ca pe parcursul summitului din această săptămână, să primească un aviz pozitiv din partea liderilor G7 în ceea ce priveşte propunerea lui de dona un miliard de doze de vaccin împotriva Covid-19 către ţările în curs de dezvoltare, relatează Reuters.

Boris a cerut liderilor G7 să se implice în campaniile de imunizare globale, astfel încât întreaga lume să fie vaccinată împotriva Covid-19 până la sfârşitul anului 2022.

La doar câteva ore după ce preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a promis că va face o donaţie de 500 de milioane de vaccinuri Pfizer, Boris a declarat că şi Marea Britanie va da cel puţin 100 de milioane de vaccinuri celor mai sărace naţiuni.

„Ca urmare a succesului programului de vaccinare din Marea Britanie, acum suntem în măsură să împărţin surplusul nostru de doze cu cei care au nevoie de ele”, a declarat Boris Johnson vineri, conform extraselor din anunţul publicat de biroul său.

„Procedând astfel, vom face un pas masiv către înfrângerea definitivă a acestei pandemii”, continuă prim-ministrul britanic. 

Militanţii au declarat că angajamentele au marcat un început, dar liderii mondiali ar trebui să ajute mai mult şi mai repede.

„Obiectivul G7 de a furniza un miliard de doze ar trebui să fie văzut ca un minim absolut, iar intervalul de timp trebuie să se accelereze”, a spus Lis Wallace la grupul de campanie anti-sărăcie ONE.

"Suntem într-o cursă cu acest virus şi cu cât este mai mult timp înaintea noastră, cu atât mai mare este riscul ca noi variante mai periculoase să submineze progresul global", conchide Wallace. 

Din cele 100 de milioane de vaccinuri ale Marii Britanie, 80 de milioane vor merge la programul COVAX condus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar restul vor fi partajate bilateral cu ţările care au nevoie.

Johnson i-a îndemnat pe colegii săi să facă promisiuni similare, iar companiile farmaceutice să adopte modelul Oxford-AstraZeneca de furnizare a vaccinurilor.

Organizaţiile caritabile au mai spus că va fi nevoie de sprijin logistic pentru a ajuta la administrarea unui număr mare de vaccinuri în ţările mai sărace.

Dozele pe care le va dona Marea Britanie vor fi extrase din stocul pe care l-a achiziţionat deja pentru programul său intern şi vor proveni de la furnizori precum Oxford-AstraZeneca (AZN.L), Pfizer-BioNTech (PFE.N), Johnson & Johnson, Moderna şi alţii.

CITEŞTE ŞI: Joe Biden, după întâlnirea cu Boris Johnson: "Am reafirmat relaţia specială" SUA-Marea Britanie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici