Boris Johnson propune convocarea alegerilor anticipate din cauza crizei Brexit/ Camera Comunelor respinge propunerea

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus, miercuri seară, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, însă propunerea nu a strâns numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

1798 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson propune convocarea alegerilor anticipate din cauza crizei Brexit/ Camera Comunelor respinge propunerea

BREAKING | Boris Johnson propune convocarea alegerilor anticipate din cauza crizei Brexit

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus, miercuri seară, convocarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 15 octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord.

"Ţara trebuie să decidă dacă liderul opoziţiei sau eu mergem la Bruxelles pentru a rezolva" problema Brexit, a declarat Boris Johnson în Camera Comunelor.

"Dacă voi mai fi prim-ministru, voi încerca să obţin un acord. Şi, credeţi-mă, ştiu că pot. În opinia acestui Guvern, trebuie să fie organizate alegeri parlamentare pe 15 octombrie", a adăugat Boris Johnson, conform BBC, precizând că, în cazul în care Partidul Conservator va forma viitorul guvern şi el va rămâne prim-ministru, va retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, cu sau fără un acord Brexit.

Propunerea liderului de la 10 Downing Street nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece, mai fiind necesare 136 de voturi.

În favoarea propunerii au votat 298 de membri ai Camerei Comunelor, iar 56 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut, informează postul BBC News.

Camera Comunelor poate convoca alegeri anticipate cu o majoritate de doua-treimi.

După eşecul propunerii privind convocare de anticipate, Boris Johnson l-a criticat dur pe liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, afirmând despre acesta că "a devenit primul lider al opoziţiei din istoria democratică a ţării noastre care a refuzat invitaţia la alegeri".

„Nu pot decât să speculez cu privire la motivul din spatele ezitării sale", a continuat premierul, adăugând: "Concluzia evidentă este că nu crede că poate câştiga".

Johnson l-a îndemnat apoi pe Jeremy Corbyn să "reflecteze asupra poziţiei sale".
 

Taguri:
m.britanie,
ue,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici