Boris Johnson se va deplasa miercuri în Irlanda de Nord

Premierul britanic, Boris Johnson, se va confrunta miercuri cu cea mai mare provocare în criza Brexit, efectuând o vizită în Irlanda de Nord într-un turneu la nivel naţional pentru a-şi expune planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană cu sau fără acord, potrivit Reuters.

234 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson se va deplasa miercuri în Irlanda de Nord

Boris Johnson se va deplasa miercuri în Irlanda de Nord

La o săptămână după ce a preluat puterea, biroul lui Johnson nu a menţionat problema Brexit-ului într-o declaraţie în care a anunţat peste noapte planurile pentru vizita sa în provincie, singura parte a Marii Britanii care împarte o frontieră terestră cu restul UE.

Planurile legate de frontieră au devenit problema cea mai controversată în negocierile Marii Britanii cu UE în ceea ce priveşte termenii de ieşire a acesteia din UE. Blocul comunitar insistă asupra unui „backstop”, o poliţă de asigurare pentru prevenirea controalelor la frontieră, impunând Marii Britanii să respecte anumite reguli ale UE în cazul în care ambele părţi nu vor ajunge la un acord comercial ulterior.

Johnson respinge această cerere ca fiind „nedemocratică” şi spune că Marea Britanie va părăsi UE fără niciun acord, dacă UE nu va renunţa la această cerinţă. El spune că tehnologia poate asigura gestionarea mai uşoară a frontieră, chiar dacă Marea Britanie adoptă reguli vamale şi de reglementare separate.

Irlanda de Nord a votat să rămână în Uniunea Europeană în 2006, în timp ce restul Marii Britanii au votat pentru a ieşi. Un partid politic din Irlanda de Nord, Partidul Democrat Unionist (DUP), susţine guvernul minoritar al Partidului Conservator condus de Johnson.

O sursă DUP a declarat că Johnson a sosit la Belfast marţi seară şi a avut o „întâlnire politică” cu liderul partidului Arlene Foster, Nigel Dodds, preşedinte adjunct şi un alt parlamentar, Jeffrey Donaldson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici