Boris Johnson se va întâlni, luni, la Dublin cu omologul său, Leo Varadkar

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi că se va întâlni la începutul săptâmănii viitoare la Dublin cu omologul său irlandez Leo Varadkar pentru a încerca să ajungă la un acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

189 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson se va întâlni, luni, la Dublin cu omologul său, Leo Varadkar

Boris Johnson se va întâlni, luni, la Dublin cu omologul său, Leo Varadkar

Johnson a declarat în timpul discursului susţinut la deschiderea sesiunii parlaemntare de marţi că a înregistrat progrese în discuţiile cu UE pentru a schimba termenii acordului negociat de predecesoarea sa Theresa May.

Argumentând că există alte căi pentru a evita orice întoarcere la o graniţă dură intre Irlanda şi Irlanda de Nord, Johnson le-a transmis parlamentarilor: ”De asemenea, vom discuta în curând despre asta cu UE, şi voi discuta acest aspect cu premierul irlandez Leo Varadkar când mă voi întâlni cu el, luni, la Dublin”.

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marţi majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

În discursul susţinut în Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a declarat că îşi doreşte continuarea negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, dar a spus că planurile unor parlamentari conservatori de a bloca din punct de vedere legal un Brexit fără Acord pe 31 octombrie va „distruge orice şansă de a negocia un nou Acord”.

Liderul Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie, a declarat, în urma demisiei lui Lee, că partidul lui Boris Johnson „nu are mandat, nu are morală şi, începând de astăzi, nici majoritate”.

Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici