Boris Johnson suspendă procedura de aprobare a Acordului Brexit, după ce Camera Comunelor a respins planul premierului britanic de transpunere în legislaţie a tratatului/ Reacţia Comisiei Europene - VIDEO

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat marţi seară suspendarea procedurii de aprobare a proiectului de Acord Brexit negociat cu Uniunea Europeană. Camera Comunelor a acceptat, marţi seară, să ofere o nouă dezbatere şi un nou vot pe tema Acordului Brexit negociat de Guvernul Boris Johnson cu Uniunea Europeană, aprobând practic continuarea procedurii de legiferare a tratatului, informează Sky News.

8982 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson suspendă procedura de aprobare a Acordului Brexit, după ce Camera Comunelor a respins planul premierului britanic de transpunere în legislaţie a tratatului/ Reacţia Comisiei Europene - VIDEO

LIVE VIDEO Camera Comunelor respinge planul lui Boris Johnson de transpunere în legislaţie a Acordului Brexit

UPDATE Comisia Europeană cere din nou clarificări Marii Britanii privind procedura Brexit

Comisia Europeană a cerut, marţi seară, clarificări din partea Guvernului Boris Johnson privind procedura Brexit, anunţă Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului Uniunii Europene.

Text articol [details]: "Comisia Europeană a luat act de rezultatul votului şi aşteaptă ca Guvernul britanic să ne informeze despre viitorii paşi. Preşedintele Consiliului European se consultă cu liderii europeni în legătură cu solicitarea Marii Britanii de amânare a Brexit până pe 31 ianuarie 2020", a declarat Mina Andreeva.

UPDATE Leo Varadkar salută votul favorabil din Parlamentul britanic, dar cere clarificări privind Brexit

Leo Varadkar, premierul Irlandei, a salutat, votul Camerei Comunelor în favoarea continuării procedurii de aplicare a Acordului Brexit, dar a cerut clarificări din partea Londrei.

"Este de salutat faptul că membrii Camerei Comunelor s-au pronunţat cu o majoritate clară în favoarea legislaţiei necesare pentru aplicarea Acordului Brexit. Aşteptăm viitoarele evoluţii de la Londra şi Bruxelles şi noii paşi, inclusiv programul de transpunere a legislaţiei şi necesitatea amânării Brexit", a declarat Leo Varadkar.

Boris Johnson suspendă procedura de aprobare a Acordului Brexit

Boris Johnson a exprimat nemulţumire în legătură cu respingerea programului de trei zile propus pentru aprobarea legislaţiei aferente Acordului Brexit şi a anunţat suspendarea procedurii de aprobare a documentului.

Camera Comunelor respinge planul lui Boris Johnson de transpunere în legislaţie a Acordului Brexit

Camera Comunelor a respins, marţi seară, planul propus de premierul Boris Johnson privind eventuala transpunere în legislaţiei a proiectului de Acord Brexit.

Planul lui Boris Johnson de aprobare în trei zile a legislaţiei aferente Acordului Brexit a fost respins cu un raport de voturi de 322 la 308.

Camera Comunelor, acord de principiu în procedura de aprobare a Acordului Brexit negociat de Boris Johnson cu Uniunea Europeană

Camera Comunelor a acceptat, marţi seară, să ofere o nouă dezbatere şi un nou vot pe tema Acordului Brexit negociat de Guvernul Boris Johnson cu Uniunea Europeană, aprobând practic continuarea procedurii de legiferare a tratatului, informează Sky News.

Conform rezultatului oficial, 329 de parlamentari au votat în favoarea organizării unui nou vot pe tema proiectului de Acord Brexit, iar 299 au votat împotrivă.

Acesta este primul vot în favoarea proiectului de Acord Brexit. Practic, Camera Comunelor s-a pronunţat (în a doua lectură) în favoarea continuării procedurii de aprobare a Acordului, care va ajunge în Comisiile parlamentare de profil şi ar putea suferi amendamente înainte de votul final. Ulterior, proiectul de acord va ajunge în Camera Lorzilor. Aprobarea definitivă poate avea loc doar după ce ambele Camere parlamentare acceptă o formă unitară.

Premierul Boris Johnson solicitase acest vot pentru a putea iniţia procedura de transpunere în legislaţie a Acordului Brexit. Practic, procedura de aprobare a proiectului de acord intră într-o nouă etapă, în care documentul va fi analizat detaliat înaintea unui vot final.

"Acum apare oportunitatea de a primi evaluări privind impactul economic al Acordului, pentru a putea lua deciziile finale", a declarat deputata Liz Saville-Roberts.

Taguri:
m.britanie,
brexit,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici