Boris Johnson: Va fi foarte dificil de încheiat un nou acord cu Iranul

Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii, a declarat, luni, că va fi foarte dificil să se încheie un acord mai vast cu Iranul, în contextul în care Statele Unite au prezentat o serie de condiţii pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Teheranul, relatează Politico.eu.

742 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Va fi foarte dificil de încheiat un nou acord cu Iranul

Boris Johnson: Va fi foarte dificil de încheiat un nou acord cu Iranul

”Nu va fi uşor să se încheie un acord într-un termen rezonabil. Perspectiva unui tratat vast cu Iranul este foarte, foarte dificilă. Dacă vor fi abordate probleme precum programul balistic, comportamentul nelegitim al Iranului din regiune sau armele nucleare, atunci un tratat atât de cuprinzător va fi foarte dificil de parafat”, a declarat ministrul britanic de Externe.

Declaraţiile lui Johnson au fost făcute la câteva ore după ce secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a prezentat o serie de condiţii pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somând regimul islamist de la Teheran să renunţe la "comportamentul negativ" şi ameninţând cu sancţiuni dure.

Mike Pompeo a prezentat o serie de "solicitări fundamentale", subliniind că Administraţia de la Washington "preferă semnarea unui tratat", cu Iranul, în contextul în care preşedintele Donald Trump tocmai a dispus retragerea Statelor Unite din Tratatul nuclear din 2015.

Secretarul de Stat american a avertizat că Statele Unite "vor aplica presiuni financiare fără precedent asupra regimului din Iran" dacă nu va aplica solicitările SUA. "S-ar putea ajunge la cele mai puternice sancţiuni din istorie", a atras atenţia Mike Pompeo, citat de cotidianul Financial Times şi de BBC.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici