Boris Tadici este favorit în turul doi al scrutinului prezidenţial din Serbia

Preşedintele în funcţie al Serbiei, Boris Tadici, ar câştiga turul doi al scrutinului prezidenţial în faţa candidatului opoziţiei naţionaliste, Tomislav Nikolici, conform unui sondaj difuzat vineri de agenţia Tanjug.

129 afișări
Imaginea articolului Boris Tadici este favorit în turul doi al scrutinului prezidenţial din Serbia

Boris Tadici este favorit în turul doi al scrutinului prezidenţial din Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tadici este creditat cu 58% din intenţiile de vot, în timp ce Tomislav Nikolici este cotat cu 42%, potrivit sondajului efectuat de Institutul Ipsos Strategic Marketing pe 10 mai.

Tadici a obţinut 25,31% din voturi în turul întâi al scrutinului prezidenţial anticipat, iar Nikolici 25,05%.

Joi seara, Tomislav Nikolici l-a acuzat pe Boris Tadici că este la originea "fraudelor" în prezidenţialele şi legislativele din 6 mai.

"Partidul Democrat (DS) este la originea unei fraude electorale brutale care avea scopul de a-i permite să formeze un nou guvern cu Partidul Socialist (SPS)", a declarat Nikolici, prezentându-le jurnaliştilor un sac cu buletine de vot găsite în apropierea unei secţii de votare.

Nikolici susţine că Tadici şi partidul acestuia au o imprimerie pentru buletine de vot. "Sute de mii de buletine de vot au fost imprimate şi oferite Partidului Democrat", a acuzat Nikolici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici