Boris Tadici: Serbia nu va accepta condiţii imposibile, mulţi vlahi refuză să se declare români

Serbia nu va accepta "condiţii imposibile" pentru aderarea la UE, declară preşedintele Boris Tadici, subliniind că vlahii de pe teritoriul sârb refuză să se declare români, informează pagina online a agenţiei ANSA.

344 afișări
Imaginea articolului Boris Tadici: Serbia nu va accepta condiţii imposibile, mulţi vlahi refuză să se declare români

Boris Tadici (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Aderarea la UE este un proces complex în care fiecare stat membru poate impune propriile condiţii, dar Serbia "nu va accepta condiţii imposibile şi nu va renunţa la principiile sale", a declarat Boris Tadici, referindu-se la blocarea de către România a unui acord pentru acordarea statutului de candidat Serbiei.

''Dacă noi nu vom stabili linii roşii, nimeni nu ne va lua în serios, iar acest lucru este valabil şi pentru minoritatea vlahă", a spus Tadici într-un interviu acordat postului public de televiziune, RTS.

"Dacă Serbia va da dovadă de slăbiciune şi va accepta să fie şantajată, s-ar declanşa un proces fără sfârşit. Este important să rămânem fermi pe principiile noastre", a adăugat preşedintele sârb.

"România se aşteaptă ca vlahii din Serbia să se declare etnici români, dar o parte din vlahi nu sunt de acord, se opun acestui lucru. Noi înţelegem poziţia României, dar nu putem renunţa la principiile noastre", a spus Tadici, subliniind că unul dintre aceste principii este respectarea convenţiilor internaţionale, implicit a dreptului cetăţenilor sârbi de a-şi exprima liber poziţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici