Brazilia a depăşit 5 milioane de cazuri de Covid-19

  • Cazurile confirmate de coronavirus în Brazilia au trecut de cinci milioane
  • Aproape 150.000 de persoane au murit după ce au fost testate pozitiv
  • Doar SUA şi India au mai multe cazuri confirmate decât Brazilia
238 afișări
Imaginea articolului Brazilia a depăşit 5 milioane de cazuri de Covid-19

Brazilia a depăşit 5 milioane de cazuri de Covid-19

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat marţi 31.553 de cazuri noi, ceea ce a ridicat numărul total de infecţii la 5.000.694, scrie BBC News.

Preşedintele Jair Bolsonaro a fost acuzat că a minimizat riscurile virusului pe tot parcursul pandemiei şi a ignorat sfaturile experţilor cu privire la măsurile restrictive.

Bolsonaro, care a fost şi el testat pozitiv, a respins criticile cu privire la modul în care a tratat pandemia.

Marţi, Brazilia a înregistrat 734 de noi decese, ducând la numărul de morţi la 148.228.

Brazilia are cel mai mare număr de decese din America Latină.

Statul São Paulo a fost cel mai grav afectat, cu aproximativ 36.000 de decese, urmat de Rio de Janeiro, cu aproximativ 19.000.

În august, vicepreşedintele Braziliei, Hamilton Mourão, a spus că guvernul a gestionat corect pandemia şi a dat vina pe lipsa de disciplină a brazilienilor pentru eşecul de a limita răspândirea Covid-19 prin măsuri de distanţare socială.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici