Brazilia REFUZĂ ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană/ Ce le sugerează un ministru brazilian liderilor lumii

Guvernul brazilian a respins marţi suma de 22 de milioane de dolari oferită de liderii ţărilor din G7 pentru stingerea incendiilor de vegetaţie şi salvarea Pădurii Amazoniene, relatează BBC.

11881 afișări
Imaginea articolului Brazilia REFUZĂ ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană/ Ce le sugerează un ministru brazilian liderilor lumii

Brazilia respinge ajutorul oferit de G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană/ Ce le sugerează un un ministru brazilian liderilor lumii

Oficialii brazilieni nu au oferit un motiv clar pentru respingerea ofertei, dar preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat Franţa că tratează Brazilia ca pe o colonie.

Fernando Azevedo e Silva, ministrul Apărării din Brazilia, a anunţat că incendiile de vegetaţie din Pădurea Amazoniană sunt sub control. Ministrul a transmis că peste 44.000 de soldaţi au fost trimişi în zonă pentru a combate incendiile şi infracţiunile de mediu din zonă.

Onyx Lorenzoni, consilier al preşedintelui brazilian, a declarat marţi că Brazilia ar putea oferi lecţii oricărei ţări în ceea ce priveşte protejarea pădurilor şi a respins oferta lansată de G7.

„Vă mulţumim, dar probabil acele resurse ar fi mai relevante pentru reîmpădurirea Europei”, a declarat Lorenzoni.

G7, organizaţie formată din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin şi pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizaţiei Naţiunilor Unite în luna septembrie.

Numărul incendiilor de vegetaţie produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat recent Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici