BREAKING | Atac armat într-un club din California: Cel puţin 12 persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit | VIDEO

Zeci de persoane au fost împuşcate într-un atac armat comis joi într-un bar din oraşul Thousands Oaks, aflat în statul american California, relatează site-ul cotidianului The Independent.

4939 afișări
Imaginea articolului BREAKING | Atac armat într-un club din California: Cel puţin 12 persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit | VIDEO

BREAKING | Atac armat într-un club din California: Cel puţin o persoană a murit, iar zeci de oameni au fost împuşcaţi | VIDEO LIVE (Imagine: nbcnews.com)

Cel puţin 12 persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit în urma atacului armat comis joi în barul Borderline Bar and Grill din oraşul Thousands Oaks, aflat în statul american California, relatează BBC.

Cel puţin alte 12 persoane au fost rănite după ce atacatorul a deschis focul asupra celor aflaţi în local.

Autorităţile au informat că suspectul a fost găsit mort înauntru. Motivul atacului nu este cunoscut.

Cel puţin 200 de persoane se aflau în local, participând la un concert de country.

"Când au ajuns, ofiţerii au auzit mai multe împuşcături. Era o situaţie activă", a declarat purtătorul de cuvând al Departamentului de Poliţie din Ventura.

Potrivit CNN, Ofiţerul de poliţie Ron Helus, care se afla în serviciu de 29 de ani, a murit într-un spital după ce a fost împuşcat de mai multe ori. Acesta urma să se pensioneze anul viitor.

"Ron era un ofiţer dedicat. A dat tot ce a avut mai bun, aşa cum i-am spus şi soţiei sale, a murit un erou. A intrat acolo să salveze vieţi, să salveze alţi oameni", a declarat şeriful Geoff Dean.

Şeriful a mai adăugat că la faţa locului nu a fost găsită nicio puşcă.

"Din câte ştim până în acest moment, a existat o singură armă, dar vom descoperi mai multe detalii după ce vom investiga localul", a mai declarat Geoff Dean.

Suspectul nu a fost încă identificat de autorităţi. Biroul Federal american de Investigaţii (FBI) este implicat în anchetă.

Anterior, oficialii au anunţat că printre persoanele rănite se numără şi un ofiţer de poliţie.

Atacatorul a aruncat mai multe grenade fumigene în bar, înainte de a începe să tragă în oameni.

Poliţia locală a fost chemată în barul Borderline Bar and Grill, în jurul orei locale 11.30.

Martorii afirmă că atacatorul a împuşcat un agent de securitate aflat în faţa barului, apoi a intrat în clădire unde a aruncat mai multe grenade fumigene.

O femeie a fost rănită după ce atacatorul a început să tragă în oamenii aflaţi în bar.

Potrivit Sky News, atacatorul a fost descris ca fiind un bărbat tânăr din Orientul Mijlociu, îmbrăcat în negru şi înarmat cu o puşcă semiautomată.

Ofiţerii aflaţi la faţa locului au informat că acesta a tras de cel puţin 30 de ori în persoanele aflate în bar. Victimele au folosit scaune pentru a sparge ferestrele şi pentru a încerca să iasă din bar.

Autorităţile au îndemnat oamenii să nu se apropie de zona în care se află barul.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici