Coordonatoarea activităţilor de lobby ale companiei Google la Washington a demisionat

Vicepreşedintele Google pentru Politici publice, Susan Molinari, considerată coordonatoarea activităţilor de lobby ale companiei online la Washington, va fi transferată în alt post, pe fondul criticilor din Congresul SUA referitoare la protecţia datelor private şi la planul de investiţii în China.

791 afișări
Imaginea articolului Coordonatoarea activităţilor de lobby ale companiei Google la Washington a demisionat

BREAKING: Coordonatoarea activităţilor de lobby ale companiei Google la Washington a demisionat

Susan Molinari, fostă membră a Camerei Reprezentanţilor, a decis să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte Google pentru Politici publice şi Relaţii guvernamentale, poziţie pe care o ocupă de aproape şapte ani. Susan Molinari va fi transferată pe poziţia de consilier de rang înalt din ianuarie 2019, anunţă trustul Alphabet, care deţine Google.

"Sunt împăcată cu efectuarea tranziţiei. Am aşteptat momentul potrivit pentru a mă retrage", a declarat Susan Molinari, în vârstă de 60 de ani, citată de agenţia Reuters.

Grupul Alphabet a fost criticat de politicieni republicani şi democraţi din SUA pentru refuzul de a-i trimite la audieri în Senat pe directorul general, Larry Page, sau pe directorul Google, Sundar Pichai. Directorul platformei de microblogging Twitter, Jack Dorsey, şi directorul executiv al Facebook au participat la audieri.

În septembrie, Sundar Pichai şi-a anulat o vizită în Asia pentru a se întâlni cu membri ai Congresului SUA şi a acceptat să depună mărturie spre sfârşitul anului. Compania Google a fost acuzată de preşedintele Donald Trump şi de alţi lideri republicani că rezultatele motorului de căutări online promovează conţinut critic la adresa conservatorilor şi marginalizează site-urile cu tendinţe politice de dreapta. Google a respins acuzaţiile.

Membri ai Congresului SUA au semne de întrebare în legătură cu planul Google de a accepta reglementările chineze privind cenzura, în contextul planului de lansare a unui motor de căutari online în China. Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a cerut companiei Google să abandoneze proiectul din China.

Sundar Pichai a transmis joi că proiectul pentru piaţa chineză este "mai mult un experiment", subliniind că "nu este nimic iminent" în lansarea motorului de căutări online destinat pieţei chineze.

În octombrie, grupul Alphabet a decis închiderea reţelei de socializare online Google+, după ce au fost dezvăluite datele private a sute de mii de utilizatori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici